Torna el concurs de fotografia “Bioimatges”

L’ACCC formarà part del jurat que premiarà a les millors imatges biològiques

Animals, pasiatges o organismes tornaran a sortir retratats en la 5a edició del Bioimatges 2015, el concurs de fotografia d’imatges biològiques organitzat pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya (CBC) mitjançant la Comissió de Biòlegs Docents. Hi poden participar tots els alumnes de primària, secundària, batxillerat, els professors, la ciutadania en general i els professionals de la Biologia. El termini per lliurar les imatges és el 18 d’octubre del 2015.

 

Raül Toran, vicepresident de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) formarà part del seu jurat que també comptarà amb membres de l’Associació Biòlegs Glocals, de la Societat Catalana de Biologia -adscrita a I’Institut d’Estudis Catalans (IEC)-, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (ICHN), la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Natura i el propi CBC.

 

Com en les anteriors edicions el número de categories són cinc: alumnes de primària (cicle mitjà i superior), alumnes d’ESO, alumnes de batxillerat i cicles formatius, professorat i altres ciutadans i biòlegs col·legiats.

 

Per cada categoria s’establiran tres premis que es poden consultar a les basesA més hi haurà mencions especials per les fotografies mereixedores de participar en l’exposició itinerant per les diferents facultats de biologia, instituts i pels diferents col·legis professionals.

 

Així mateix en aquesta cinquena edició de Bioimatges 2015 també s’incorpora un  premi més sobre Microfotografia i fotografia de recerca, al que aspiraran totes les fotografies presentades. L’objectiu principal d’aquesta categoria és que hi hagi una participació més nombrosa d’aquest tipus d’imatges que reflecteixi la vida microscòpica, així com fomentar aquest tipus de tècniques entre l’alumnat i el professorat que participen.

 

Cada participant podrà enviar al concurs 2 fotografies amb una temàtica relacionada amb la biologia. Es podrà mostrar el món viu tant a nivell ecològic, paisatgístic, d’organisme o cel·lular. No s’acceptaran fotografies de nius i pollets, però sí que s’acceptaran imatges d’animals en captivitat, que s’haurà d’indicar a la descripció de la fotografia. Les imatges hauran de seguir el codi ètic de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura.

 

Més de 1.500 fotografies s’han presentat a les quatre edicions celebrades. La informació, fotografies premiades i la selecció fotogràfica de la mostra a les edicions anteriors podeu visualitzar-les al web de l’organització.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *