Jornades “RRI Tools Barcelona” sobre recerca responsable

La vinent sessió serà el 17 de juny al museu CosmoCaixa de Bardelona

La Recerca i la Innovació Responsables (RRI, de les seves sigles en anglès) és una qüestió emergent impulsada per la Comissió Europea que replanteja el rol de la ciència i la innovació dins la societat i que s’està incorporant de manera transversal des de diferents programes com ara l‘Horizon 2020.

 

Però, a què ens referim exactament amb el terme RRI? Quin rol hi podem tenir els diferents actors del sistema de ciència i innovació?

 

Les Jornades RRI Tools Barcelona. Accés Obert, igualtat de gènere i recerca responsable: aspectes clau a Horizon 2020 serviran com a marc per presentar els primers resultats del projecte Europeu RRI Tools, coordinat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, i per facilitar recursos que ajudin a implementar l’RRI al nostre entorn. Per això comptaran amb experts dels aspectes clau més rellevants de l’RRI com ara open access, participació ciutadana, ètica o igualtat de gènere. Alhora, es facilitarà un espai perquè els assistents puguin compartir bones pràctiques impulsades des de l’àmbit local, que serà l’embrió per a la creació d’una comunitat de pràctica al nostre país*.

 

Consulteu en aquest enllaç el programa de la vinent de les jornades, que tindrà lloc el 17 de juny -de 16.00 a 20.00- al museu CosmoCaixa de Barcelona (Carrer d’ Isaac Newton, 26). En cas de voler inscriure-s’hi, feu clic en aquest enllaç.

 

Les jornades van adreçades a la comunitat investigadora i professionals de la recerca i la innovació, així com a polítics i directius d’R&I, indústria, comunitat educativa o entitats de la societat civil. L’acte ha estat organitzat conjuntament per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, l’Obra Social “la Caixa”, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP),  l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

 

*El públic assitent interessat a presentar una bona pràctica relacionada amb l’RRI cal que enviï una proposta de pòster en pdf, abans del dia 2 de juny, a jcarreras@irsicaixa.es. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *