Nou cicle d’activitats d’il·lustració científica a Barcelona

A la Biblioteca Sagrada Família

Del 20 d’octubre al 17 de gener Il·lustraciència, premi internacional d’il·lustració científica de l’ACCC, organitza un seguit d’activitats gratuïtes a la Biblioteca Sagrada Família (Carrer Provença 480 de Barcelona) per tal de visibilitzar la il·lustració científica entre el públic general. Alguna de les accions programades s’emmarca en la nova edició de la Setmana de la Ciència -que tindrà lloc del 13 al 20 de novembre-, cita que fa protagonista la ciència durant una setmana a diferents indrets del país i que enguany compleix 20 anys.

 

Exposicions

Els assistents de la Biblioteca podran visitar les mostres d’artistes de la il·lustració a l’espai Jove com són P(artes) Humanas de Giselle Vitali -del 20 al 30 d’octubre-; Il·lustraciència3, amb obres de la tercera edició del premi -del 4 de novembre al 17 de gener-; Amb ulls de natura, de Blanca Martí Ahumada -del 4 al 19 de novembre de 2015-; i Copsant la natura, de Lucía Gómez Serra, -del 24 de novembre al 17 de desembre-.

 

Taula rodona i tallers

El 3 de novembre -a les 19.30 tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca una taula rodona oberta al públic general sota el títol La il·lustració científica en el segle XXI en la que participaran les artistes esmentades anteriorment que hi exposen les seves obres i l’il·lustrador Carles Puche, soci de l’ACCC. En cas de voler assistir-hi, cal realitzar la inscripció aquí.

 

En el marc de la Setmana de la Ciència, el 17 de novembre -a partir de les 18.30- tindrà lloc una Viquimarató sobre il·lustració científica, és a dir, una sessió per seleccionar il·lustracions per poder il·lustrar articles de l’enciclopèdia lliure virtual Viquipèdia: en cas de voler assistir-hi cal apuntar-s’hi aquí.

 

El 19 de novembre -a les 17.00 es realitzarà un taller de dibuix gratuït (inscripció en aquest enllaç) i el 27 de novembre  hi haurà una trobada de dibuixats urbans al parc de la Sagrada Família per il·lustrar la vegetació i l’entorn -per participar-hi cal omplir el següent formulari d’inscripció– i una xerrada sobre il·lustrar vegetació coorganitzada amb el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, a partir de les 17.00, a la mateixa Biblioteca.

 

 

Aquestes activitats -que són gratuïtes- compten amb el suport d’Amical Wikimedia i el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad.

 

Les activitats conformen el cicle Jo il·lustro la ciència i seran acollides al centre de recursos d’il·lustració científica i naturalista de la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte, creat el passat abril per la pròpia biblioteca i l’ACCC -a través d’Il·lustraciència-, amb el patrocini de la FECYT i l’esmentat Ministeri,  amb l’objectiu d’apropar la il·lustració científica al públic general.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *