La ciència surt de bars a Barcelona amb “Pint of Science”

– Els dies 18, 19 i 20 de Maig, científics de Barcelona sortiran del laboratori per portar la seva ciència als bars gràcies al Festival Internacional “Pint of Science”.
– Aquest Festival, que es realitza des de 2012 al Regne Unit tindrà lloc per primer cop aquest any a Espanya.

(Font: Pint of science). Als investigadors també els hi agrada anar de bars però, ni tan sols amb una cervesa obliden la ciència. La demostració es portarà a terme els propers 18, 19 i 20 de maig, quan desenes de científics explicaran a què es dediquen a cinc bars de Barcelona.

 

Des del cartografiat 3D de la Via Làctia fins als efectes del canvi climàtic, des de la formació de la memòria fins a la manipulació de nanomaterials, els participants faran un breu repàs dels temes més actuals de la investigació científica, això si, amb una pinta de cervesa a les mans. Tothom és benvingut: des d’erudits de l’aspecte més recòndit del panorama científic com aquells als que ja a l’escola se’ls hi travessaven les matemàtiques. L’objectiu de Pint of Science és que tothom pugui gaudir de la ciència.

 

Cinc son els bar on es podrà conèixer la investigació que es porta a terme a Barcelona, cadascun d’ells amb un tema diferent i el seu propi estil. Al Michael Collins (Plaça Sagrada Família, 4) el tema serà “Dels àtoms a les galàxies”, i els assistents podran conèixer quelcom més sobre la Via Làctia i la Física Quàntica. Al Cara B (Torrent de les Flors, 36) es parlarà del Planeta Terra. El Cafè de les Delícies (Rambla del Raval, 47) fou l’escollit per parlar sobre el cos humà. A la cerveseria Garage Beer Co (Consell de Cent, 261) es parlarà de la neurociència i el BlackLab Brewhouse (Plaça Pau Vila, 1) serà el més tecnològic de tots: es tractaran temes d’ordinadors quàntics i energies renovables. A més a més, les sessions estaran amenitzades amb monologuistes i quizzes de caire científic.

 

Un Festival Internacional
Pint of Science és un festival internacional que es celebra des de l’any 2012, quan el nanobiòleg Michael Motskin i la neurocientífica Praveen Paul van decidir treure els investigadors dels seus despatxos per portar-los als bars, on poguessin donar a conèixer a què es dediquen i per què consideren que la investigació és important.

 

Des de la primera edició a Londres el festival no ha parat de créixer i arribar cada cop a més ciutats. Aquest any es celebrarà de forma simultània al Regne Unit, Irlanda, França, Itàlia, Estats Units, Austràlia, Alemanya i, per primer cop, a Espanya. Sota la coordinació d’Inés Garmendia i Gaspar Sánchez des de Vitòria, la primera edició espanyola ha començat fort: a més de a Barcelona, també es podrà gaudir de Pint of Science a Madrid, Murcia, Pamplona, San Sebastià, Santiago de Compostel·la, València i Saragossa.

Una col·laboració necessària
Malgrat l’entusiasme del grup organitzador, per poder tirar endavant aquest projecte és necessària la col·laboració d’institucions i empreses que facin que el festival esdevingui tot un èxit. A Barcelona comptem amb el suport de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i el finançament de Cervesa CESC.

 

Contacte

Xenia Villalobos Alberú (coordinadora a Barcelona): 627927093
Laurent Ladépêche (coordinador a Barcelona): 651918565
contact@pintofscience.es (coordinació nacional)
Més información a www.pintofscience.es

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *