El flux metabòlic dels aliments a Barcelona

L’ACCC participa en una jornada sobre el proveïment de recursos a la capital catalana

Dijous 11 de desembre se celebrarà una nova jornada de Santa Llúcia a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) -Carrer del Carme, 47, Barcelona- per endinsar-se en la ciutat vista com un ecosistema que requereix una gran aportació externa de recursos. Sota el títol Aliments per a la ciutat, l’esdeveniment se centrarà en temes com el flux metabòlic dels aliments a Barcelona, d’on procedeixen, mitjançant quins transports arriben o quin és el seu cost energètic i econòmic.

 

La jornada, organitzada per la Secció Biologia i Societat, de la Societat Catalana de Biologia (filial de l’IEC), la Fundació Ciència en Societat i amb el suport de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), té com a finalitat apropar coneixement científic actual a periodistes, comunicadors científics i persones que en general tinguin interès en les seves temàtiques.


Programa

17.30 Benvinguda. Joan Duran, Societat Catalana de Biologia.

17.35 Presentació de la jornada. Cristina Junyent, Fundació Ciència en Societat.

17.40 Grans números: quin és el flux a Barcelona? Josep Tejedo Fernández, director general de Mercabarna.

18.00 Noves tècniques de conservació d’aliments. Buenaventura Guamis, catedràtic de Tecnologia dels Aliments, Universitat Autònoma de Barcelona.

18.20 Origen, etiquetatge i informació sobre els aliments. Abel Mariné, catedràtic emèrit en Nutrició i Bromatologia, Facultat de Farmàcia, Universitat de Barcelona-Campus de l’Alimentació.

18.40 L’aprofitament dels excedents alimentaris. Elisa Garaventa, Fundació Banc dels Aliments.

19.00 Seguretat Alimentària i Mitjans de Comunicació. Gema Revuelta, Observatori de la Comunicació Científica, Universitat Pompeu Fabra.

19.20 Torn obert de preguntes i discussió.

20.00 Cloenda, Cristina Ribas, Associació Catalana de Comunicació Científica.

20.05 Happy hour.

 

Jornada gratuïta. Es prega inscripció enviant un correu a scb@iec.cat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *