«Il·lustraciència» publica les 40 obres seleccionades

Un total de 300 obres s’han presentat a concurs

El Premi Internacional d’Il·lustració Científica de l’Associació Catalana de Comunicació Científica Il·lustraciència ha publicat quines han resultat ser les 40 obres seleccionades pel jurat d’entre un total de més de 300 peces presentades al premi. Aquest recull es pot visualitzar al blog d’Il·lustraciència.

 

Després d’aquesta primera selecció, l’organització del concurs farà públiques les obres guanyadores el proper 14 de juliol. A més, aquestes 40 obres seleccionades participaran en una exposició col·lectiva i rebran un diploma acreditatiu. Respecte a les obres restants, cal dir que més de 200 peces han cedit els seus drets d’autor per poder ser publicades a la Viquipèdia.

 

En aquest sentit, les 40 il·lustracions escollides pel jurat entraran a concursar també pel premi del públic. És per això que totes les persones interessades podran votar seves il·lustracions favorites a través del web de l’organització a partir de la publicació d’aquests 40 finalistes i fins al 30 de juny.

 

En aquesta segona edició del certamen es concediran diferents premis, tots sotmesos al criteri d’un jurat professional a excepció del ja esmentat premi del públic. Els autors de l’obra guanyadora del Premi Il·lustraciència en la seva segona edició i la del Premi del Públic rebran una remuneració de 300 euros cadascun. En el cas dels participants en la categoria d’estudiant, a més de la quantia econòmica, podran obtenir un dels quatre premis en formació. La possibilitat de matricular-se en una unitat de formació és el primer dels guardons formatius, amb una durada de dues i tres setmanes intensives al Laboratori d’Il·lustració Científica de la Universidade de Aveiro (Portugal) durant el curs lectiu 2014-2015.

 

Un altre dels premis formatius consisteix en una estada de pràctiques de dues setmanes com a màxim en el Laboratori d’Il·lustració Científica Dbio de la Universidade de Aveiro. En ambdós casos els cursos estaran coordinats per Fernando Correia. Pel que fa als altres dos premis formatius es tracta, d’una banda, d’una estada de pràctiques d’una setmana de màxim en el Laboratori d’Il·lustració Científica Dbio de la Universidade de Aveiro, i d’altra banda, una matrícula d’una setmana intensiva en qualsevol dels cursos organitzats pel Transmitting Science, especialitzats en cursos de postgrau.

 

El projecte

Aquest certamen pretén ser un referent i convertir-se en una plataforma per il·lustradors i empreses. Il·lustraciència compta amb el suport de diferents entitats com la Universidade de Aveiro, Transmitting Science, empresa especialitzada en cursos de postgrau, Canson, Valentine o Wikiars de Wikipedia, una iniciativa per involucrar les escoles d’art i disseny en els projectes del moviment Wikimedia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *