La UE organitza la tercera edició del Premi de Periodisme sobre Salut

Els concursants poden presentar articles publicats a la premsa o a Internet entre el 19 de juliol de 2010 i el proper 24 de juliol

(Comissió Europea). La UE ha obert el termini d’inscripció per a la tercera edició del Premi UE al Periodisme sobre Salut. Aquest premi té com a objectiu augmentar la sensibilització sobre les qüestions de salut donant a conèixer als millors periodistes dels vint-i-set Estats membres en aquest àmbit. Com en les dues edicions anteriors, el lema d’aquesta tercera edició és “Europa pels pacients”, que a partir d’aquest any inclou el tema dels productes farmacèutics. S’atorgarà un primer, un segon i un tercer premi en metàl·lic de 6.000, 2.500 i 1.500 euros respectivament. Aquest any es concedirà també per primera vegada un premi especial de 3.000 euros a un article que posi de relleu els riscos del tabaquisme per a la salut.

 

A continuació detallem les bases del concurs:

  • Els concursants han de ser nacionals d’un dels Estats membres de la UE o residir en un d’ells i l’edat mínima per concursar és de divuit anys. 
  • Cada concursant pot presentar dos articles i s’admeten articles col·lectius d’un màxim de cinc autors. 
  • Els articles han d’estar redactats en una de les llengües oficials de la UE (incloent el català) i haver aparegut inicialment en la premsa o en mitjans de comunicació per Internet. 
  • Els articles han de tenir una extensió màxima de 20.000 caràcters (espais inclosos). 
  • Es poden presentar articles publicats entre el 19 de juliol de 2010 i el proper 24 de juliol.
  • El termini de presentació finalitza el 24 de juliol de 2011.
  • Les altres regles i condicions figuren en el lloc web del premi

Selecció i adjudicació dels premis 

En cada Estat membre, un jurat format per periodistes i especialistes en salut pública, i presidit per la Comissió Europea, seleccionarà un finalista estatal. Després, un jurat de la UE seleccionarà entre els vint-i-set finalistes als tres guanyadors del premi UE i al guanyador del premi especial. A principis de 2012, es convidarà als finalistes a Brussel·les a un seminari de mitjans de comunicació sobre problemes de salut a la UE, seguit de la cerimònia de lliurament de premis.

 

Per presentar un article i saber més sobre el Premi UE al Periodisme sobre Salut, visiteu el seu web.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *