Arriba la nova edició del concurs literari Scikus amb Perspectiva

El Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC organitza per segon any el concurs literari Scikus amb Perspectiva amb la intenció d’unir poesia, ciència i feminisme. 

El termini per a presentar-s’hi és fins al dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 23.59h i es poden consultar les bases en el següent enllaç.

El haiku és una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses. Es tracta d’una composició breu de 3 versos, de 5, 7 i 5 síl·labes, respectivament, i sense necessitat de rima. La seva poètica es basa en la sorpresa i emoció que produeix la contemplació de la Natura. 

En aquest concurs es proposa una adaptació d’aquesta forma original buscant la mateixa senzillesa i captació de l’instant, però enfocada a la ciència i els seus descobriments, i més concretament, a la ciència amb perspectiva de gènere. D’aquesta manera, es vol animar a les persones participants a inspirar-se en descobriments fets per dones científiques, en les seves trajectòries professionals i en les seves fites per tal de crear els scikus. 

Per votació del jurat, es guardonaran tres scikus. Els premis, un per cada sciku guanyador, consistirà en un dels següents llibres: Dones Rebels, d’Aina Torres i Reixach; Dones de Ciència, de Rachel Ignotofsky; i Dones Negres en la Ciència, de Zinthia Álvarez Palomino, i un certificat expedit per l’ACCC. En cas que la persona guanyadora vulgui, també hi haurà la possibilitat de realitzar una entrevista per a la web de l’ACCC i s’editarà un llibret en format pdf amb els scikus participants a la fi del certamen.

Es tracta d’un concurs obert a qualsevol persona que hi vulgui participar, que podrà incloure al certamen fins a tres scikus diferents amb els seus títols corresponents, mitjançant una publicació a les xarxes socials, Twitter, Instagram i Facebook. Perquè siguin vàlides, hauran d’incloure #ScikusPerspectiva2022 i mencionar l’ACCC (Twitter @ACCC_, Facebook @ACCCientifica, Instagram @comunicacioACCC).

Cada sciku contindrà, a més dels 3 versos, un títol que faci referència o bé a la investigadora a qui es refereix o bé al context. Els scikus guanyadors s’anunciaràn el 31 de març a través d’una publicació a les xarxes esmentades de l’ACCC. Podeu consultar aquí el llibret del recull de Scikus de l’edició passada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *