«16 científiques catalanes», a Artesa de Segre

La mostra acollirà el 9 de maig la conferència “El perquè de l’exposició sobre dones científiques. ¿Es trenca el sostre de vidre?”, a càrrec de la investigadora Conxita Solans

La mostra 16 científiques catalanes torna a exposar-se, aquest cop, a Artesa de Segre. Organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), l’exposició s’obre al públic des del dilluns 5 de maig -a les 16:00 h.- a la Biblioteca Joan Maluquer i Viladot (Carrer València, 1 Artesa de Segre 25730, Lleida) de la localitat lleidatana.

 

La mostra exposada a la UAB (foto: Miquel Baidal)

 

La mostra va rebre el 2011 el primer premi en la modalitat Ciencia, ingeniería y valores amb el Premi Especial Mujer, ciencia y técnica a la fira científica de Ciencia en acción, que va tenir lloc a Lleida del 7 al 9 de octubre d’aquell mateix any. Mercè Piqueras, comissària de l’exposició- juntament amb Raül Toran, vicepresident de l’ACCC-, va declarar que «per a nosaltres és un honor haver rebut aquesta distinció que acredita la qualitat de la proposta i ens anima a continuar amb nous projectes divulgatius a l’ACCC».

 

«El perquè de l’exposició sobre dones científiques. Es trenca el sostre de vidre?»

Dins del marc de l’exposició, Conxita Solans -una de les 16 científiques que componen la mostra-, investigadora del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC), farà una conferència sobre els perquès de l’exposició sobre dones científiques. Solans és natural de Montargull, un dels pobles d’Artesa de Segre.

 

 

Panell de la mostra amb Conxita Solans (foto: ACCC)

 

Aquesta conferència tindrà lloc a la mateixa biblioteca el 9 de maig a les 20:00. No cal inscripció prèvia.

 

L’exposició

16 científiques catalanes es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant en universitats com en centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, «tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència en els laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència».

 

Aquesta exposició, que compta amb un blog per poder ampliar la informació, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avanç de la ciència en la nostra societat. Estarà oberta al públic del 5 de maig al 30 de juny de 2014, de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 i els dimarts també de 11.00 a 13.00. A partir del 23 de juny s’adapta a l’horari d’estiu: de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00.

 

** PROGRAMA**

Dilluns, 5 maig de 2014, 16.00: obertura al públic de l’exposició 16 científiques catalanes.

Divendres, 9 de maig de 2014, 20:00: conferència El perquè de l’exposició sobre dones científiques. Es trenca el sostre de vidre?  a càrrec de la investigadora Conxita Solans.

 

Lloc: Biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre, Lleida.

 

Horari: de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 i els dimarts també de 11.00 a 13.00. A partir del 23 de juny s’adapta a l’horari d’estiu: de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00.

 

Exposició oberta del 5 de maig al 30 de juny de 2014.

 

Adreça:

C/València, 1 Artesa de Segre 25730, Lleida.

Web: http://bibliotecaartesadesegre.blogspot.com.es/

 

** MÉS INFORMACIÓ**

Rubén Permuy

Responsable de comunicació de l’ACCC

comunicacio@accc.cat

678230799

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *