Concurs per a celebrar el 50è aniversari del primer llançament d’un home a l’espai, Iuri Gagarin

(gravedad-cero.org) El proper 12 d’abril de 2011 es celebrarà el 50 aniversari del primer llançament a l’espai d’un ésser humà amb un concurs dirigit al públic en general, l’objectiu és difondre la transcendència i el coneixement d’un esdeveniment que va suposar un gran avenç per a tota la humanitat.

“Aquest és un petit pas per a un home però un gran salt per a la humanitat”. Aquesta famosa frase pronunciada pel nord-americà Neil Armstrong en trepitjar, el 1969, la superfície de la Lluna, ja forma part de la nostra cultura col·lectiva. No obstant això, pocs saben que Armstrong no va ser el primer astronauta de la història.

Vuit anys abans, el 12 d’abril de 1961, el rus Iuri Aleksèievitx Gagarin (1934-1968) es va convertir en el primer cosmonauta en experimentar l’efecte de “gravetat zero”, en allunyar-se de la Terra i observar el nostre planeta (i el cosmos) des d’un punt de vista totalment inèdit. Des de més enllà dels núvols, Gagarin també va pronunciar una frase que potser no sigui gaire coneguda: “La Terra és blava. Què bonica. És increïble. ” 

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) vol commemorar aquesta gran gesta científica i tecnològica amb un concurs, per tal d’estimular la imaginació del públic més jove perquè reflexioni sobre la repercussió que va suposar aquest esdeveniment tan transcendental per al progrés humà. 

 

 

Posa’t en el lloc de Iuri Gagarin i digues la teva frase històrica. Quines paraules utilitzaries?

El concurs preveu que els participants s’identifiquin, durant uns instants, amb un cosmonauta situat a milers de quilòmetres de distància de la superfície terrestre i pensin en una frase memorable o divertida que pronunciarien si haguessin estat la primera persona a sortir a l’espai exterior.

Les frases no podran excedir els 75 caràcters (incloent-hi espais) i s’enviaran abans de la mitjanit del 31 de març de 2011 a l’adreça de correu electrònic: gagarin@gravedad-cero.org o al compte de Twitter @ GravedadCero.

Un inqüestionable jurat format per membres de l’ACCC valorarà la millor frase, concedint al seu autor una subscripció anual a la revista de divulgació científica Investigación y Ciencia.

El guanyador del concurs serà anunciat el dia 12 d’abril a la pàgina web de Gravedad Cero (http://gravedad-cero.org)

El concurs compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), l’empresa KdV Consultor Cultural, la revista Investigación y Ciencia, l’Associació Barcelona  Aeronàutica i de l’Espai (BAIE), Talència i el suport de la FECYT, el MICINN i la xarxa de UCC + i.

Per a més informació: http://gravedad-cero.org

 

 

Per descarregar les bases del concurs, feu clic aquí.

Per a més informació feu clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *