Un model educatiu basat en la ciència, a debat al proper «Calaix de Ciència»

L’ACCC coorganitza el col·loqui obert «Els objectius de l’educació d’avui… és possible dissenyar un sistema educatiu basat en la ciència?» el 24 de gener a la UPF

Era millor el sistema educatiu de fa 30 anys que l’actual? Com ha de ser l’educació dels nostres fills? El model d’ensenyament que tenim és bo? Hem de basar-lo en un model científic? Aquestes són algunes de les qüestions que sortiran a debat el proper dimarts 24 gener, a les 19.00, al «Calaix de la Ciència». La primera sessió del 2012 del cicle de debat científic coorganitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (OCC-UPF) analitzarà els errors del model educatiu i cap a on ha de caminar el sistema d’ensenyament. L’acte és obert a tothom i, com és costum, tindrà lloc al Campus de la Comunicació UPF (Carrer Roc Boronat 138 de Barcelona).

 

Sota el títol «Els objectius de l’educació d’avui… és possible dissenyar un sistema educatiu basat en la ciència?» seuran a la taula de debat Gemma Altell, psicòloga de la Fundació Salut i Comunitat; Jordi Jubany, mestre i antropòleg; Anna López, neuropsicòloga; i Anna Sans, neuròloga infantil; aquestes dues últimes de la Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge del Servei de Neurologia de l’Hospital Sant Joan de Déu. El debat serà conduït per Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC i professora a la UPF.

 

Ken Robinson i la creativitat
La sessió del dimarts començarà amb la reproducció i anàlisi de dos vídeos sobre les tesis de Ken Robinson, educador i escriptor britànic, analista del model d’ensenyament. Robinson va centrar la seva postura en la importància de fomentar la creativitat com a un dels pilars del sistema educatiu.

 

Podeu veure el vídeo de Ken Robinson sobre el problema de com les escoles «maten» la creativitat i com canviar els paradigmes de l’ensenyament.

 

Informació d’interès
•Dimarts 24 de febrer a les 19.00
•Auditori del Campus de la Comunicació UPF. Roc Boronat, 138. Barcelona. Veure mapa.
•Acte gratuït.

 

T’hi esperem!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *