No només «¡que inventen ellos!»

L’ACCC va inaugurar l’exposició «Aquí, els nostres invents» que acollirà una xerrada sobre una bàscula per a vigilar el cor el 2 d’abril

Xavi Joya i Rubén Permuy (ACCC) Intentant trencar la lapidària expressió que el seu dia va pronunciar Miguel de Unamuno «¡que inventen ellos, l’ACCC va organitzar una mostra per a demostrar, a tothom que passi per la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona (carrer Provença 480, Barcelona), que la recerca que es duu a terme al nostre país dóna els seus fruits. 

La mostra recull diferents invents i patents de base científica que han vist la llum a Catalunya recentment. Entre les diferents propostes que podem conèixer a la sala expositiva de la biblioteca barcelonina, podem adonar-nos fins quin punt és important la recerca, pont que uneix la innovació i els productes que comprem i venem a la nostra vida quotidiana. Entre els panells de les propostes també podem comprovar que els investigadors són una part fonamental per a donar suport a la indústria local i generar beneficis a la societat, a més de crear llocs de treball.

 

Fins el 14 d’abril totes les reflexions al voltant de la recerca científica són benvingudes. Tothom que es consideri un inexpert científic podrà comprovar de primera mà perquè val la pena invertir diners en la ciència. La creativitat de l’exposició no va ser exclusiva dels científics. «Aquí, els nostres invents» també recull els dibuixos que la canalla i el jovent van crear per a il·lustrar el seu idíl·lic invent.

 

«Una bàscula per vigilar el cor»

Una nova evidència de la utilitat d’aquesta recerca es podrà comprovar el proper 2 d’abril. Aquell dia a les 19.00 Ramon Pallàs, investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), desgranarà en què consisteix la seva creació científica. Sota el títol «Una bàscula per vigilar el cor», Pallàs conduirà a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona una xerrada sobre el seu invent i ens proporcionarà més raons en favor de la recerca científica.

 

Fotogràfies de la inauguració (autor: Xavi Joya)

 

La mostra

Aquí, els nostres invents és una mostra organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO) per donar a conèixer els invents i productes que neixen com a conseqüència de l’activitat investigadora d’un grup de científics.

 

L’acte d’inauguració va estar presidit per Raül Toran, vicepresident de l’ACCC, i Daniel Aguilar, professor de bioinformàtica de la Universitat de Vic, tots dos comissaris de l’exposició. La jornada inaugural va comptar amb la col·laboració d’Antonio Turiel, investigador de l’Institut Català de Ciències del Mar, i de Manel del Valle, investigador a la Universitat Autònoma Barcelona (UAB), que van dur a terme sengles xerrades sobre la seva recerca.

 

Informació d’interès

Xerrada: «Una bàscula per a vigilar el cor».

Ponent: Ramon Pallàs, investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Hora: 19.00.

Lloc: Biblioteca Sagrada Família de Barcelona.

Adreça: Carrer Provença 480, Barcelona. Ver mapa.

Més informació: comunicacio@accc.cat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *