L’Ateneu Barcelonès acull una taula rodona sobre la cerca d’un futur sostenible per a la ciència a Europa

L’ACCC col·labora en un acte que reunirà alguns dels científics europeus més compromesos amb la defensa de la ciència al continent

“La ciència europea està morta: Visca la ciència europea!”. Aquest podria ser un lema provocador per descriure la situació actual de la recerca a Europa. La crisi ha colpejat durament la inversió i els recursos humans de la ciència en molts estats, i fins i tot en el pressupost comunitari. La retallada ha estat especialment dura en els països del sud d’Europa. Però la ciència és la via de sortida de la recessió, perquè Europa es mantingui com una referència cultural global, perquè una economia basada en el coneixement li permeti competir a nivell internacional i perquè la qualitat de vida dels seus ciutadans es mantingui i millori. Amb aquest esperit, l’Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda 6, Barcelona) acollirà el proper 8 de novembre, a les 12.30, una taula rodona que, sota el títol Homo scientificus europeus. A la búsqueda de un futuro sostenible para la ciencia europea, reunirà alguns dels científics més compromesos amb la reflexió i l’activisme en pro de la ciència europea del futur. Aquest esdeveniment té l’objectiu de fer un balanç de la situació en la que ens trobem, però també reflexionar sobre els passos necessaris per a mantenir-nos en el camí del progrés.

 

Entitats coorganitzadores de l’acte

 

Sota la moderació del periodista científic i membre de l’ACCC Michele Catanzaro seuran a la taula de la sala Oriol Bohigas, Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de la Paz i membre de l’Academia Europaea, qui durà a terme la ponència “La ciencia, motor del progreso“; Amaya Moro Martín, promotora de la plataforma Investigación digna, i membre de la Carta por la ciencia i d’Euroscience, qui realitzarà una intervenció titulada “Activismo científico en España“; Varvara Trachana de la Initiative of non-appointed Faculty Members of Greek Universities, qui intervindrà sota el títol “La crisis de la ciencia en Grecia”; Francesco Sylos Labini, de l’associació italiana Return on Academic Research (ROARS), qui farà la intervenció “Volver a la investigación académica”; José Manuel Fernández, de la Federación de Jóvenes Investigadores i de Carta por la ciencia, amb “¿Cómo debería ser la carrera investigadora?” i José Mariano Gago, membre d’Euroscience i l’Academia Europaea, qui durà a terme la ponència que porta per títol “El futuro de la ciencia en Europa. Els precedirà una presentació a càrrec de Gilles Mirambeau i tancarà les seves intervencions Peter Tindemans, tots dos membres d’Euroscience.

 

 

Entitats col·laboradores de l’esdeveniment

 

Homo scientificus europeus està coorganitzat per l’Ateneu Barcelonès, Euroscience i l’Obra Social “la Caixa”, amb el suport de l’ACCC, l’Academia Europaea, i les següents entitats que formen part del col·lectiu Carta por la ciencia: la Conferederación Española de Sociedades Científicas, la Federación de Jóvenes Investigadores, la Conferencia de Rectores de Universidades Españolas, la Confederación Sindical de Comisiones Obreras i el sindicat Unión General de Trabajadores.

 

Podeu comentar l’esdeveniment per Twitter incloent el hashtag #futurocienciaEU.

 

En cas de voler més informació, es pot contactar amb: Michele Catanzaro -catanzaro.michele@gmail.com- i amb Gilles Mirambeau: gilles.mirambeau@gmail.com.

 

Aquest acte és gratuït i no cal inscripció prèvia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *