La Fundación BBVA anuncia els guanyadors dels seus premis a la conservació de la biodiversitat

Amb una dotació de més de mig milió d’euros

Araceli Acosta, periodista del diari ABC, la Fundación Oso Pardo i BirdLife International, han estat els premiats als Premios Fundación BBVA a la Conservación de la Biodiversidad 2011 en les categories de difusió del coneixement i sensibilització de la biodiversitat, d’actuacions en conservació de la biodiversitat i de conservació de la biodiversitat a Llatinoamèrica, respectivament. Tots tres guardons sumen una quantia de 580.000 euros, sent la Fundación BBVA una de les entitats que dedica una partida econòmica més elevada a premiar la conservació de la biodiversitat.

 

Els premiats de 2010 amb part dels membres del jurat, amb Rafael Pardo, quart per l’esquerra, director de la Fundación BBVA, i Francisco González, president de la fundació, quart per l’esquerra (foto: Fundación BBVA)

 

Premi a Josep del Hoyo a l’edició 2010

El passat 26 de setembre la fundació va lliurar els premis de la passada edició. Els guardonats van ser WWF Espanya, en la categoria d’actuacions en conservació de la biodiversitat, la universitat peruana Cayetano Heredia, en la de conservació de la biodiversitat a Llatinoamèrica i Josep del Hoyo Calduch, en la de difusió del coneixement i sensibilització de la biodiversitat.

 

Del Hoyo, naturalista català, és el creador del Handbook of the Birds of the World, una obra iniciada el 1992 de referència per a l’ornitologia de tot el món. Present en nombroses biblioteques, l’obra compta amb 19.000 subscriptors, com ara institucions com la Biblioteca del Congrés dels Estats Units, els museus d’Història Natural de París, Londres i Nova York, la Smithsonian Institution; la IUCN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura), Conservation International, o el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

 

La Fundación BBVA, entitat col·laboradora de l’ACCC

La Fundación BBVA s’ha sumat des del passat mes de setembre a les entitats col·laboradores de l’Associació Catalana de Comunicació Científica. D’aquesta manera, la fundació recolzarà a l’associació per fomentar les activitats de comunicació i divulgació a Catalunya.

 

Junt amb la fundació, donen suport a l’ACCC l’Associació Catalana d’Instal·lacions de Tractament de Residus Especials (ACITRE), Aigües de Barcelona  (AGBAR), l’empresa  química  BASF, Ciment Català, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), la Federación Empresarial de la Industria Química Española (FEIQUE), la Fundació La Caixa, Gas Natural-Fenosa, la Fundació Catalana de Suport per a la Recerca i la Innovació, la Institució de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA), el Museu Blau-Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’empresa farmacèutica Novartis. La Generalitat de Catalunya també dóna suport a accions concretes de l’ACCC a través de les convocatòries d’ajuts del Departament d’Economia i Coneixement.

 

Més informació al web de l’organització.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *