Una nit de dissabte entre museus… de ciència

El dissabte 19 de maig 52 museus de Barcelona i l’Àrea metropolitana obren les portes, de franc, fins a la matinada

Et proposem un pla diferent per a una de les nits d’aquest cap de setmana. El 19 de maig tindrà lloc una nova edició de la Nit dels Museus. L’esdeveniment posa a l’abast de tots els interessats la possibilitat de visitar més d’un centenar d’opcions museístiques de les 19 de la tarda a l’1 de la matinada. L’ACCC vol recomanar-te que aprofitis aquesta ocasió per visitar alguns dels següents museus relacionats amb la ciència.

 

COSMOCAIXA

Portes obertes de 19 a 1 h

Isaac Newton, 26. 08022 Barcelona.

Tel. 93 212 60 50

www.laCaixa.es/ObraSocial

 

A les 20, 21, 22 i 23 h

Viatge als confins de l’univers. Planetari 3D

Des de temps immemorials, l’esser humà ha somniat poder viatjar fins a les estrelles…

 

A les 20, 21, 22 i 23 h

Visita guiada a l’exposició “Tecnorevolució”

Un recorregut a través dels grans canvis tecnològics que la humanitat ha viscut des dels seus orígens fins a les anomenades tecnologies convergents.

 

De 20 a 1 h

Robots del futur: exhibició de robots de competició i robots humanoides

Vine a conèixer el futur de la robòtica i a parlar amb els seus constructors!

 

EXPOSICIONS:

 

SALA DE LA MATÈRIA. Del quark a Shakespeare

Un recorregut per l’evolució de la matèria seguint les fites fonamentals de la història del nostre planeta. Espai permanent.

 

EL BOSC INUNDAT. Passeja per la selva amazònica, a Barcelona

Un tros de selva amazònica brasilera de més de 1.000 m2. Una visió subterrània, aèria… que situa el visitant enmig de la flora i la fauna típiques de la zona. Espai permanent.

 

MUR GEOLÒGIC

Més de 90 tones de roca en una exposició única. Cadascun dels talls il·lustra una estructura geològica i va acompanyat d’un experiment que mostra els processos geològics que l’han originat. Espai permanent.

 

EPIDÈMIA!

Com les malalties han modelat la història de la humanitatVivim envoltats de microorganismes: virus, bacteris i protozous. Molts ens són necessaris per sobreviure, però d’altres provoquen malalties infeccioses que són causants d’epidèmies i pandèmies.

 

TECNOREVOLUCIÓ. L’era de les energies convergents

Una exposició interactiva que pretén donar a conèixer les tecnologies convergents: la nanotecnologia, la biotecnologia, les tecnologies de la informació i de les comunicacions i les ciències cognitives (NBIC).

 

MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES

Portes obertes de 19 a 1 h

Ctra. de Sant Boi, 4-6. 08940 Cornellà de Llobregat.

Tel. 93 342 35 36

www.museudelesaigues.com

 

A les 19 i a les 22 h

Espectacle de dansa

La dansa serà el vehicle que ens durà a conèixer el magnífic patrimoni industrial modernista que hostatja el Museu Agbar de les Aigües.

 

EXPOSICIONS:

 

EXPOSICIÓ PERMANENT

L’exposició permanent del Museu Agbar de les Aigües està situada a l’interior d’un gran edifici modernista, projectat per l’arquitecte Josep Amargós i Samaranch. L’interior de les tres naus d’aquest edifici ens descobreix un patrimoni industrial de primer ordre: la instal·lació hidràulica de vapor destinada a produir l’energia necessària per moure les bombes del pou Fives Lille i les grans bombes d’impulsió encarregades de fer arribar l’aigua a totes les aixetes. També hi trobem un recorregut per la història de l’abastament de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, així com una aproximació a aspectes relacionats amb la higiene i la salut, les propietats físiques i químiques de l’aigua i, fins i tot, el gust i l’olor que té, a través d’objectes i documents que dialoguen amb mòduls interactius i audiovisuals.

 

MUSEU BLAU. MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA

Portes obertes de 19 a 1 h

Parc del Fòrum, Pl. Leonardo da Vinci, 4 i 5. 08019 Barcelona.

Tel. 93 256 22 00

www.museuciencies.bcn.cat

 

EXPOSICIONS:

 

PLANETA VIDA

L’exposició de referència del Museu Blau, “Planeta Vida”, interpreta la Terra actual com el resultat de la interacció entre l’ambient químic i físic del planeta i els éssers vius. Els rius, les muntanyes i els oceans estan íntimament relacionats amb els organismes que hi viuen i tots junts formen un ecosistema global que actua regulant les condicions del planeta. Aquesta visió de conjunt de la Terra i la vida, que integra totes les disciplines de les ciències naturals, és l’eix vertebrador d’aquesta mostra, que s’estructura en tres àmbits: “La Biografia de la Terra”, “La Terra Avui” i “Les Illes de Ciència”.

 

EL HIERRO. L’ERUPCIÓ AMAGADA

Aquesta exposició apropa el visitant al món dels volcans a través de l’erupció submarina d’El Hierro l’any 2011. La mostra il·lustra com es va predir l’erupció, com se n’ha fet tot el seguiment i quines n’han estat les principals característiques i efectes.

 

ÀLIENS! LA INVASIÓ DE LES ESPÈCIES EXÒTIQUES

L’arribada a un territori d’espècies foranes pot tenir conseqüències greus no només per a la natura, sinó també per a la qualitat de la vida dels humans. Són les espècies exòtiques invasores. Descobreix quines són, com van arribar i què provoquen.

 

MUSEU D’IDEES I INVENTS DE BARCELONA (MIBA)

Portes obertes de 19 a 1 h

Ciutat, 7. 08002 Barcelona.

Tel. 93 332 79 30

www.mibamuseum.com

 

EXPOSICIONS:

 

EXPOSICIÓ PERMANENT

El MIBA ofereix una àmplia varietat de continguts que cobreixen el fascinant espectre de la invenció i la creativitat. Ho fa per mitjà de tres espais: Societat Il·limitada, Reflexionàrium i Espai Absurd.

 

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa on participen més de 3.000 museus de 40 països.

 

Enllaços relacionats

LA NUIT DES MUSEÉS

www.nuitdesmusees.culture.fr

 

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

www.museus2012.cat

 

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

(XARXA DE MUSEUS LOCALS DE LA DIPUTACIÓ)

www.diba.cat/web/opc/18_maig

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *