L’ACCC s’uneix a la Federació d’Entitats de Vil·la Urània

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha decidit formar part de la Federació d’Entitats de Vil•la Urània, constituïda el passat 3 de maig, que cogestionarà el nou centre cívic ubicat a Sarrià-Sant Gervasi.

Barcelona, 23 de maig de 2017.  L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) s’ha unit oficialment a la Federació d’Entitats de Vil·la Urània, constituïda inicialment per set entitats el passat 3 de maig. Aquest organisme cogestionarà el nou equipament, amb una important vessant de divulgació científica, junt amb l’Ajuntament de Barcelona i els tècnics d’una empresa concessionària. L’activitat al centre cívic Vil·la Urània s’iniciarà al setembre, tot i que al mes de juliol s’habilitarà un servei d’informació ciutadana.

Les altres entitats que formen part de la Federació són l’Associació de Veïns del Farró, Farró Digne, l’Associació Farró Comerç, la Colla Humorística de Sant Medir, la Cooperativa de consum Germinal Farró, AstroBarcelona i ASTER Agrupació Astronòmica de Barcelona. El Marc Pujol, president de la Federació, espera “que en un any i mig l‘entitat pugui gestionar directament l’equipament”. Per altra part, ASTER, que disposa del llegat Comas i Solà, s’ha compromès a mantenir un espai en memòria de l’astrònom al nou equipament.

Al nou centre cívic s’organitzaran activitats de divulgació científica, com xerrades, tallers, cafès científics, projectes de ciència ciutadana, observacions astronòmiques, etc. També hi haurà altres activitats pels veïns i veïnes del barri com la gestió d’horts urbans, activitats de cuina, activitats relacionats amb el tèxtil, etc.

Aquelles entitats que vulguin presentar activitats i/o materials del llegat de Josep Comas i Solà poden contactar amb pausenra@kdvcc.eu. El comitè científic de l’equipament, en el qual hi participa el vicepresident de l’ACCC, en Raül Toran, serà l’encarregat d’aprovar les propostes que hi arriben.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *