Estrena del documental «Del mito a la razón»

Al cicle «Calaix de la ciència» el 22 de novembre a la UPF

Del mito a la razón és el títol del documental dirigit pel canari Rubén Lijó, estudiant d’Enginyeria Industrial a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, que es projectarà el 22 de novembre, dimarts, a les 19.00 a l’auditori del Campus de la Comunicación de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte s’emmarca dins del cicle de divulgació científica Calaix de la ciència, que organitzen un cop al mes l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF (OCC-UPF) i l’ACCC.

 

 

Raül Toran, vicepresident de l’ACCC, presentarà l’acte, al qual participarà Cristian Ariza, estudiant d’Enginyeria Aeroespacial i un dels responsables del  projecte Hablando  de  ciencia, en el qual s’emmarca el documental Del mito a la razón. Ariza escriu en blocs de divulgació científica, com ara La vaca esférica.

 

El documental

Del mito a la razón planteja, segons Lijó, «un viatge al món de les idees que van revolucionar la forma d’entendre i relacionar-nos amb l’univers que ens envolta. La nostra societat no es pot comprendre plenament sense tenir unes nocions bàsiques de les idees científiques que hem acumulat durant els últims quatre segles aproximadament».

 

El treball, escrit, dirigit i presentat per Rubén Lijo, convida a endinsar-nos en la ciència com una cosa pròxima i amb repercussió directa en el nostre dia a dia. En la realització del documental s’ha comptat amb les col·laboracions del Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología de Las Palmas de Gran Canaria, el Museo de la Ciencia y el Cosmos de La Laguna, el Instituto de Astrofísica de Canarias i l’European Organization for Nuclear Research (CERN).

 

Podeu veure el tràiler de Del mito a la razón.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *