L’exposició premiada «16 científiques catalanes» arriba a L’Hospitalet

Guanyadora a la categoria «Mujer, ciencia y técnica» a la fira científica de «Ciencia en acción»

L’exposició «16 científiques catalanes» arriba a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat. Organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement (ECO) de la Generalitat de Catalunya, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), el Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN) i la Red de Unidades de Cultura Científica (UCC+i), la mostra s’obre al públic des del dilluns 21 de novembre al Programa Municipal per a la Dona, situat a la plaça Can Colom de L’Hospitalet.

La mostra a “Ciencia en acción” (foto: Miquel Baidal)

 

La mostra torna a estar exposada després de rebre el primer premi a la modalitat «Ciencia, ingeniería y valores» amb el Premi Especial «Mujer, ciencia y técnica» a la fira científica de «Ciencia en acción», que va tenir lloc a Lleida del 7 al 9 d’octubre. Mercè Piqueras, comissària de l’exposició juntament amb el vicepresident de l’ACCC Raül Toran, declarà que «per nosaltres és un honor haver rebut aquesta distinció que acredita la qualitat de la proposta i ens anima a continuar nous projectes divulgatius des de l’ACCC».

 

L’exposició
La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, «tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència».

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per a poder ampliar la informació http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat. Estarà oberta al públic del 21 de novembre al 21 de desembre de 2011 i es podrá visitar de dilluns a dijous, 9.00 a 19.00, i els divendres, de 9.00 a 15.00.

Les investigadores

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com la matemàtica Pilar Bayer; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb l’arqueòloga Marta Prevosti.

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi trobem a la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i a la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

Més informació fent clic aquí.


**PROGRAMA **
Dilluns, 21 de novembre de 2011

Obertura al públic de l’exposició “16 científiques catalanes”.
Lloc: Programa Municipal per a la Dona de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.
Horari: dilluns a dijous, 9.00 a 19.00. Divendres, de 9.00 a 15.00.
Exposició oberta del 19 de maig al 10 de juny.

Adreça:
Programa Municipal per a la Dona
Plaça Can Colom 1. 08902. Hospitalet de Llobregat. Veure mapa.
Telèfon: 93 298 18 70

** Nota per a mitjans **

Més informació i/o entrevistes amb les científiques:  
Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *