Creada una secció d’il·lustració científica i naturalista permanent a Barcelona

La Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), a través de la iniciativa Il·lustraciència, han creat el centre d’interès d’il·lustració científica i naturalista a la tercera planta de la biblioteca de Barcelona especialitzada en ciència situada al Carrer de Provença 480.

 

Il·lustració Centre d’interès d’il·lustració científica i naturalista (autor: Enrique Molina)

 

La creació d’una àrea especialitzada en il·lustració naturalista i científica compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i del Ministerio de Economía y Conocimiento. L’objectiu d’aquesta secció és apropar la ciència a través de la il·lustració i es basa en un fons bibliogràfic que anirà creixent amb nous documents.

 

Amb la posada en marxa del fons,  que coincideix amb el Festival de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació (NOVUM) a Barcelona, el Dia del Llibre i les festes del barri de la Sagrada Família, el dia 24 d’abril -de 17.30 a 19.00- s’hi farà un taller gratuït de dibuix d’animals en perill d’extinció per a la canalla.

 

 

A més, al llarg de l’any tindran lloc activitats relaciones amb el món de la il·lustració de la ciència, com ara diverses exposicions d’il·lustradors científics, activitats sobre il·lustració naturalista per a la infància i altres activitats durant la Setmana de Ciència que la ciutat celebra a la tardor. També es publicaran continguts sobre il·lustració científica i naturalista, informant sobre els nous llibres que es podran consultar a la biblioteca o entrevistes que es faran als professionals de la il·lustració que mostraran la seva obra als diferents espais expositius de la biblioteca.  

 

Si ets il·lustrador científic i vols exposar la teva obra a la Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte i participar en les activitats que s’organitzaran envia’ns les teves dades a infoillustraciencia@gmail.com o completa aquest formulari.

 

Més informació i consultes
www.illustraciencia.cat
www.bcn.cat/bibsagradafamilia

 

Rubén Permuy
Comunicació
Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC)
comunicacio@accc.cat

Miquel Baidal
Coordinador Il·llustraciència, Premi Internacional d’Il·lustració Científica
infoillustraciencia@gmail.com

Pau Solsona
Biblioteca Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte
solsonabp@diba.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *