L’ACCC participa al Park(ing) Day Barcelona

L’esdeveniment se celebra des del 2005 i ja hi ha més de 200 ciutats de tot el món que hi participen

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que, mitjançant la transformació temporal de places d’aparcament, reivindica una ciutat més verda i humana, que aposti per una mobilitat sostenible i per reduir la contaminació atmosfèrica i acústica. Un any més, l’esdeveniment mundial Park(ing) Day s’organitza a la ciutat de Barcelona, coordinat per l’Espai Ambiental, amb l’objectiu d’explicar i fer reflexionar a la ciutadania sobre el model de mobilitat, el verd urbà i l’espai públic.

Il·lustraciència a l’edició de 2015 (foto: Miquel Baidal)

 

El proper divendres 18 de setembre persones, col·lectius i entitats ambientals, socials, d’arquitectura, etc., transformaran, de forma temporal, places públiques d’aparcament en petits espais verds, lúdics o de descans per reivindicar una ciutat:

– més verda, amb més parcs i jardins i amb més biodiversitat,

– amb més espai públic de qualitat, dissenyat per a les persones i no per als cotxes,

– conscienciada i activa per la reducció de la contaminació atmosfèrica i acústica,

– que aposti per una mobilitat sostenible.

 

L’ACCC hi participa amb dues instal·lacions, per una part Il·lustraciència, premi internacional d’il·lustració científica, será present amb una instal·lació sobre il·lustracions de botànica, i dibuixos sobre plantes a la plaça de Sagrada Família (Eixample dreta), entre C/Sardenya i C/Sicília, i per una altra part l’associació hi col·labora amb la instal·lació de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire sobre una mobilitat més sostenible i un millor aire a Barcelona a Rambla de Catalunya, 119.

 

Il·lustraciència s’ha sumat per segon any amb la seva especialitzat, combinant art i ciència. Per això, membres de la iniciativa ocuparan una plaça d’aparcament amb il·lustracions de botànica presentades en la 3a edició del premi i, gràcies a elles, maduixes, paleres i orquídies conviuran en menys de 10 m2. Tot i que aquestes obres de la tercera edició del premi no van estar seleccionades entre les 40 finalistes, seran protagonistes de la instal·lació al Parc de la Sagrada Família al Park(ing) Day. El Jardí Botànic de València – Universitat de València ha ajudat en la selecció de les obres que s’acolliran a l’esdeveniment. “I si brotaren obres d’art on ara hi ha cotxes?”, es pregunta Miquel Baidal, coordinador de la iniciativa.

 

El Park(ing) Day és una acció que va sorgir a San Francisco (EUA) l’any 2005 de la mà del col·lectiu d’arquitectes Rebar i es va celebrar a Barcelona per primera vegada de forma coordinada l’any 2014 sota l’impuls de l’Espai Ambiental. Aleshores hi van participar unes 40 entitats i es van realitzar 30 instal·lacions. Enguany s’incrementarà tant la participació de col·lectius com el nombre d’instal·lacions.

 

La iniciativa busca augmentar any rere any la implicació d’entitats relacionades amb el medi ambient, l’urbanisme i la participació veïnal, entre d’altres, per aconseguir difondre al màxim la reivindicació i crear sinergies entre col·lectius i persones que treballen per millorar la qualitat de vida a la ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *