La mostra “Això que investigues, per a què serveix?” està de gira

L’exposició es pot visitar a L’Hospitalet de Llobregat fins el 29 de setembre

«Volem que el públic sàpiga en què es gasten els diners de la recerca», explica Raül Toran a la jornada inaugural de la mostra de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), Això que investigues, per a què serveix? El vicepresident de l’ACCC va conduir una visita guiada a tots els que es van apropar a veure l’exposició el passat 14 de setembre al Centre Cultural Sant Josep de L’Hospitalet de Llobregat. La mostra, que es podrà visitar a la sala del centre fins el 29 de setembre, continuarà de gira: «posteriorment portarem l’exposició a Castelldefels i si és possible a més indrets de Catalunya», apunta Toran.

Passió per la divulgació

«Aquesta exposició està en el mateix fil que el nostre projecte Pessics de Ciència: intentar que la gent que no es dedica a la ciència es faci la pregunta que es fa el títol d’aquesta mostra», reflexiona Ferran Farré, director del Centre Cultural Sant Josep.

 

Vídeo de l’acte d’inauguració

 

Encara que els responsables del centre mostren una satisfacció creixent amb el nivell de participació en les activitats de divulgació científica, són molts els que encara es mostren poc receptius a compartir aquest interès. «Potser per manca d’informació o per ganduleria, la gent no s’atreveix a participar en aquesta mena d’activitats o a veure aquest tipus d’exposicions», indica Joan, un veí del centre habitual entre públic dels seus actes. De fet, aquest hospitalenc dedica una bona part de les seves hores de temps lleure a col·laborar en excavacions de Paleontologia. Aquesta passió científica li va néixer en una de les activitats de divulgació d’aquest centre cultural.

 

La mostra

La mostra pretén apropar la recerca que sol sortir menys als mitjans de comunicació, és a dir, la recerca no tan mediàtica, per fer-la més entenedora. S’ha basat en 17 línies de recerca, entre les quals trobem la paleoecologia de l’evolució humana, la geomàtica, la bioestadística en genètica, la recerca en xarxes complexes o la química computacional.

 

La mostra es pot visitar al Centre Cultural Sant Josep de L’Hospitalet fins el 29 de setembre (foto: Miquel Baidal)

 

«Poques troballes en el món de la química computacional passen a ser conegudes fora de l’àmbit dels investigadors», segons diu Lluís Blancafort, director de l’Institut de Química Computacional. Aquesta exposició, que intentarà fer més properes recerques desconegudes pel públic general, estarà oberta al públic des del 14 al 29 de setembre i compta amb un bloc per poder ampliar la informació. El seu objectiu final és posar de manifest el paper fonamental d’aquesta recerca, bàsica per la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, de l’avanç del coneixement i del desenvolupament de la nostra societat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *