L’ACCC aprova la modificació dels seus estatuts

Els socis presents a l’Assemblea Extraordinària  donen el seu vistiplau al text

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) va aprovar la modificació dels seus estatuts a l’Assemblea Extraordinària celebrada el passat 26 de juliol al Col·legi de Periodistes de Catalunya, seu social de l’entitat. A l’acte van assistir vint socis de l’associació que van votar a favor de les modificacions dels estatuts de l’ACCC suggerides pels membres de la seva Junta.

Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, amb Jaume Estruch, assessor de l’entitat (foto: ACCC)

 

Adaptació al llibre tercer del Codi civil de Catalunya

Les modificacions fetes als estatuts de l’ACCC es van dur a terme per adaptar el text a les exigències del llibre tercer del Codi civil de Catalunya. Aquesta modificació afecta a dos articles, tal i com s’indica al propi text estatutari, a les diligències a la seva part final. Concretament el nou text aclareix que a l’article 1 s’ha indicat que «l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) es constitueix per temps indefinit». Pel que fa a l’article 2, s’ha substituït que «l’Associació, a l’empara de l’article 22 de la Constitució, regularà les seves activitats d’acord amb la Llei 7/1997 de 18 de juny, d’associacions (DOGC 2423, d’1 de juliol) i els seus estatuts», per  «l’Associació, a l’empara de l’article 22 de la Constitució, regularà les seves activitats d’acord amb la Llei Orgànica 1/2002 de 22 de març, reguladora del dret d’associació i la Llei 2/2008 de 24 d’abril del Llibre tercer del Codi Civil de Catalunya».

 

Un cop aprovada la modificació estatutària, el text va ser signat per Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, i per Rosa Martínez, secretària de l’associació. El text serà registrat al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

 

Els socis de l’ACCC presents a l’assemblea (foto: ACCC)

 

La Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) va informar que «el Govern de la Generalitat ha acordat ampliar fins al 31 de desembre de 2012 el termini perquè les fundacions i les associacions inscriguin al registre les adaptacions dels seus estatuts a la Llei del llibre tercer del Codi Civil de Catalunya, que va entrar en vigor el 2 d’agost de 2008». És possible consultar la informació publicada al DOGC fent clic aquí.

 

Els estatuts de l’ACCC es poden consultar o bé descarregar fent clic aquí.

 

Finalitzada l’assemblea l’ACCC va oferir un refrigeri als seus socis (foto: ACCC)

 

El futur de l’ACCC a debat

Cristina Ribas va aprofitar l’esdeveniment per a convidar als socis a que participin en un debat sobre el futur paper de l’associació: «Hem de plantejar-nos en aquest món canviant de la comunicació quin ha de ser el paper de l’ACCC al segle XXI», va reflexionar la presidenta.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *