«16 científiques catalanes», al Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

Exposició oberta del 16 de juny al 10 de setembre

L’exposició 16 científiques catalanes arriba al Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement (ECO) de la Generalitat de Catalunya, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), el Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN) i la Red de Unidades de Cultura Científica (UCC+i), la mostra s’obre al públic des del dijous 16 de juny a les 9.00 h. al Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, situat a l’avinguda de les Drassanes 13. El laboratori de l’Agència de Salut Pública (ASPB) centra la seva activitat en l’anàlisi de les aigües de consum, begudes i aliments, però també en aspectes de salut ambiental. Dóna suport analític als seus clients (públics i privats) i als programes de vigilància i control que desenvolupen les autoritats sanitàries, en una línia sostinguda d’excel·lència i millora continuada. El centre té el seu origen en el Laboratori Municipal de Barcelona creat el 1887.

 

 

L’exposició

La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant a universitats com a centres de recerca i empreses de Catalunya. Per a Mercè Piqueras, coordinadora de l’exposició, «tot i que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència als laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència».

 

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per a poder ampliar la informació  http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com/, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat. Estarà oberta al públic del 16 de juny al 10 de setembre i es podrá visitar de dilluns a divendres, de 9.00 h. a 19.00 h.

 

Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB)

 

Les investigadores

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb científiques del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), com és el cas de Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com la matemàtica Pilar Bayer; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb l’arqueòloga Marta Prevosti.

 

Entre les investigadores de l’àmbit privat, hi trobem a la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i a la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

 

Més informació a l’enllaç: http://bit.ly/gaWkxX

 

**PROGRAMA **

Dijous 16 de juny de 2011

9.00 – Obertura al públic de l’exposició 16 científiques catalanes.

Lloc: Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Horari: De dilluns a divendres, de 9.00 h. a 19.00 h.

Exposició oberta del 16 de juny al 10 de setembre.

 

Adreça:

Laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

Avinguda de les Drassanes, 13. 08001. Barcelona

Telèfon: 93 443 94 00

** Nota per a mitjans **

Més informació i/o entrevistes amb les científiques:   

Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *