El Parlament de Catalunya constitueix el Consell Assessor sobre Ciència i Tecnologia

Ricard Guerrero i Joandomènec Ros, socis d’honor de l’ACCC, en formen part

(parlament.cat) El proppassat 11 d’abril es va constituir el Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (Capcit) d’aquesta legislatura. Aquest òrgan, creat el 2008 i pioner a l’estat, informa i assessora la cambra en aquesta matèria i l’integren experts i parlamentaris. Segons informa el web del Parlament, a la sessió constitutiva es va aprovar el pla de treball, on destaquen “el debat i l’elaboració d’informes sobre l’energia nuclear i el foment dels coneixements científics a la societat catalana i per l’anàlisi de la relació entre la recerca i la innovació. El consell també ha acordat que els diputats visitin parcs científics i centres de recerca per intercanviar experiències amb els professionals que hi treballen”.

Els membres del Capcit (foto: parlament.cat)

 

El Capcit és un òrgan mixt, format per diputats i especialistes, entre els que destaquem Ricard Guerrero i Joandomènec Ros, socis d’honor de l’ACCC, qui juntament amb David Serrat, en formen part a proposta de l’Institut d’Estudis Catalans.

 

El consell el presideix Núria de Gispert, presidenta del Parlament, i l’integren també els diputats Montserrat Tura i Dolors Batalla (secretàries de la mesa i proposades per aquest mateix òrgan), Mireia Canals (CiU), Caterina Mieras (PSC), Santi Rodríguez (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA), Pere Aragonès (ERC) i Uriel Bertran (Solidaritat); el rectors de les universitats de Barcelona, Rovira i Virgili i Oberta de Catalunya, Dídac Ramírez, Francesc Xavier Grau i Imma Tubella respectivament, tots tres proposats per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques; el director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, Pere Pardo, i la membre d’aquesta entitat Judit Castellà i Tomàs Molina, proposat pel Consell Català de la Comunicació Científica. 

 

El Capcit té per objectiu “millorar el coneixement científic i tècnic de la cambra, promoure’n la cooperació amb les entitats del sector i afavorir la coresponsabilització pel que fa a les polítiques públiques relatives a la ciència i la tecnologia”. La legislatura anterior va fer, entre d’altres, informes sobre els aliments transgènics i el virus del papil·loma humà, que es van fer arribar als grups parlamentaris.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *