Membres de l’ACCC visiten Red Eléctrica de España

Red Eléctrica de España (REE) és la companyia responsable de la xarxa elèctrica de l’Estat

Un grup de periodistes de l’Associació Catalana de Comunicació Científica va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà les instal·lacions de Red Eléctrica de España (REE) a la localitat madrilenya d’Alcobendas. El passat dilluns els membres de l’ACCC visitaven el Centre de Control de les Energies Renovables (Crece), a les dependències de REE, des d’on es gestionen les autopistes elèctriques de tota Espanya i les connexions amb els països del voltant. El Crece es va crear el passat 2006 per treure tot el rendiment possible a la gestió de l’electricitat procedent de centrals d’energies renovables.

 

Les explicacions per part de la companyia van ser a càrrec d’Antonio Calvo, director de Responsabilitat Corporativa i Relacions Instucionals, Miguel Duvison, director d’Operació i Carlos Collantes, director general de Transport. Tots tres van apropar la realitat del sistema elèctric espanyol i van exposar els seus reptes de futur per a millorar la xarxa de distribució. Antonio Calvo va destacar el creixement de les energies renovables durant els últims anys, que ja es correponen a més de la tercera part del total de la producció elèctrica. 

 

Amb l’actual pes de les energies renovables s’evita un gran volum d’emissions de CO2 a l’atmosfera

 

Miguel Duvison i Carlos Collantes va posar sobre la taula els futurs projectes de la companyia que se centren en la millora de la interconnexió de la xarxa dins l’Estat i, a més, de les interconnexions amb França per unir de forma òptima el sistema espanyol a la xarxa europea. Catalunya juga aquí un paper destacat, ja que la finalització de la línia de molt alta tensió amb França, també coneguda com MAT, permetrà millorar la connexión de la xarxa estatal amb la resta del continent. La seva posada en marxa al 2013 permetrà també un millor desenvolupament de la producció i distribució de l’electricitat procedent d’energies renovables.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *