Oberta la convocatòria als Premis de Divulgació Científica ACCC 2021

L’Associació Catalana de Comunicació Científica convoca la 1a edició dels Premis de Divulgació Científica ACCC 2021 per tal de fomentar una millor difusió i posada en valor dels treballs de divulgació científica que es duen a terme a Catalunya, així com per reconèixer la tasca dels professionals de la divulgació científica.

La convocatòria es dirigeix a projectes realitzats a partir del 2019 per membres de l’ACCC que promoguin la cultura científica i que estiguin relacionats amb la divulgació científica, així com la difusió dels resultats i la comunicació social de la ciència, en qualsevol format comunicatiu. Es concediran 3 premis amb una dotació de 1000 € per a cadascun.

L’ACCC presenta aquest certamen coincidint amb el seu 30è aniversari – que va ser al 2020, tot i que la pandèmia va dificultar l’organització d’activitats – i es suma a les activitats previstes per a la seva celebració, junt amb una trobada de socis i sòcies i un esdeveniment amb expresidents i expresidentes de l’associació.

El termini per presentar les candidatures és el 2 de juliol. Per a fer-ho, es demana a les persones interessades enviar una memòria acreditativa de mèrits mitjançant el formulari que es troba a les bases de la convocatòria.

Per a la concessió dels premis, es valorarà els treballs d’acord amb el seu rigor científic i l’adequat estil educatiu, que comuniquin de forma clara i senzilla temes científics d’interès i actualitat, que tinguin capacitat de divulgació i creativitat per comunicar la ciència i que hagin causat impacte cap al públic a qui van dirigits. 

L’últim trimestre de 2021 es resoldrà la convocatòria i es programarà la data per al lliurament de premis.

Es poden consultar les bases en aquest enllaç.

Els projectes i iniciatives impulsats per l’ACCC compten amb el finançament de les següents entitats col·laboradores: Ciment Català, Fundació AGBAR, Fundació BBVA, Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRi), Fundació “la Caixa” i Barcelona Institute os Science and Technology (BIST).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *