Acte d’inici d’any dedicat a l’Any Internacional dels Boscos, amb Martí Boada

Conferència dins de l’acte de lliurament del VII Premi Joan Oró

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d‘Economia i Coneixement, organitza l’acte de lliurament del VII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica que se celebrarà el proper dijous 17 de febrer a les 12.00 a la sala de conferències de premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, 1r, Barcelona). Presidirà l’acte Mercè Piqueras,  presidenta de l’ACCC.

El Premi Joan Oró

El Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica té per objectiu incentivar en el jovent investigador la capacitat per comunicar el contingut i el valor de la seva recerca científica i facilitar la publicació del seu treball de divulgació en els mitjans de comunicació.

El certamen té, des de la sisena edició, dues modalitats: escrita i multimèdia. En la modalitat escrita, es concedeix a l’article que millor descrigui la tasca de recerca de l’autor o autora. En la modalitat multimèdia, el premi s’atorga a una obra de divulgació de la recerca científica mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com ara un web, un bloc, un clip de vídeo accessible a través d’Internet, l’ús de xarxes socials o qualsevol altre instrument similar. En total, s’han presentat a la VII edició 23 treballs.

En cada modalitat, s’atorga un primer premi de 1.000 euros al guanyador, i un màxim de tres accèssits, dotats amb 350 euros cadascun.

Es poden veure les bases completes del premi aquí: http://bit.ly/hvK3jF

Conferència “Boscos de Catalunya: estat i malures” a càrrec del professor Martí Boada (UAB)

Després de l’acte de lliurament del Premi se celebrarà l’acte d’inici d’any de l’ACCC, que enguany estarà dedicat a commemorar l’Any Internacional dels Boscos. Martí Boada, professor i investigador del Departament de Geografia i de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) impartirà la conferència Boscos de Catalunya: estat i malures, que anirà seguida d’un col·loqui amb el públic i la premsa.

El profesor Boada parlarà sobre la realitat, sovint no tinguda en compte, que Catalunya, amb més del 60% de superfície forestal, es un país de  boscos. Boada vol explicar que una de les primeres dificultats no és la seva dinàmica expansiva, ni els focs que els afecten, sinó l’absència d’una política forestal clara. Per a l’expert “sembla talment que hi hagi una disfunció entre el que són [els boscos] i l’atenció que l’administració els hi forneix”. La conferència versarà sobre el boscos catalans, com són, on són i com estan.

Martí Boada és doctor en Ciències Ambientals, professor titular del Departament de Geografia i investigador de l’Institut de Ciències Ambientats de la UAB. És Premi Nacional de Medi Ambient. Ha publicat una desena de llibres sobre la perspectiva socioambiental dels arbres i els boscos. A la recent conferència sobre el clima a Cancun, ha conferenciat en  el Forest Day, tret de sortida de l’Any Internacional dels Boscos 2011.

**PROGRAMA **

Dijous, 17 de febrer de 2011

12.00 – Lliurament del VII Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica.

12.30 – Conferència del professor Martí Boada: “Boscos de Catalunya: estat i malures”.

Lloc: sala de conferències de premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Col·legi de Periodistes de Catalunya

Rambla de Catalunya 10, 1r, 08007 Barcelona.

Telèfon: 93 317 19 20

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *