Vine al teatre i visita el Museu Blau amb l’ACCC

Lectures dramatitzades de l’obra “Oxigen” el 21 i 22 de gener

Lectura dramatizada i visita al Museu Blau de franc. Des de l’Associació Catalana de Comunicació Científica presentem la lectura dramatitzada de l’obra de teatre “Oxigen”, de Carl Djerassi, bioquímic i professor de la Universitat de Stanford, i Roald Hoffmann, químic, premi Nobel de química 1981 i professor de la Universitat de Cornell com a colofó de l’any de la Química.

 

Lectura d’Oxigen al 2007 (foto: ACCC)

 

Les lectures es faran el 21 i 22 de gener, sempre de 18.30 a 20.30, gràcies a la col·laboració del Museu Blau de Barcelona, que ha cedit l’espai del seu auditori i regala l’entrada al museu per al dia de la representació a les persones que s’hagin inscrit.

 

L’assistència és gratuïta però l’aforament és limitat. Per a inscriure-s’hi, s’ha d’omplir el següent formulari fent clic aquí.

 

Campanya de finançament a través de crowdfunding

Tot i que l’entrada a les representacions és de franc, l’ACCC ha posat en marxa una campanya de finançament col·lectiu per a sufragar la feina dels actors i les actrius i per elaborar materials divulgatius i educatius que permetran tenir productes disponibles per a professionals de l’educació i la divulgació. El repartiment, dirigit per Míriam Alemany, ja va fer aquesta representació al 2007 per encàrrec de l’Associació.

 

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa a persones amb l’ interès comú en la comunicació social de la ciència, la tecnologia, la medicina i el medi ambient. El projecte que ha portat a la representació de l’Obra Oxigen no està finançat per cap subvenció publica ni tampoc els materials educatius i divulgatius que se’n poden despendre. L’entrada és gratuïta però demanen la teva col·laboració per promoure i professionalitzar la difusió de la cultura científica en català. A partir de la gravació de l’obra s’editaran materials audiovisuals de diversa durada que juntament amb els textos i les imatges disponibles constitueixen materials educatius i divulgatius que poden anar molt més enllà de les representacions presencials a Barcelona. 

 

Si vols col·laborar com a mecenes, omple el següent formulari fent clic aquí especificant a quina de les opcions et vols adherir:

 

Per 25€: Aparèixer com a col·laborador/a en els crèdits de tots els materials que produeixi l’ACCC sobre el projecte Oxigen 2012 (audiovisuals, aplicacions, edicions digitals de l’obra i webs), un DVD amb tots els materials per a ús personal i un altre DVD que serà enviat a l’escola o centre que el mecenes designi.

 

Per 50€: Aparèixer com a col·laborador/a en els crèdits de tots els materials que produeixi l’ACCC sobre el projecte Oxigen 2012 (audiovisuals, aplicacions, edicions digitals de l’obra i webs), un DVD amb tots els materials per a ús personal, un altre DVD que serà enviat a l’escola o centre que el mecenes designi i un exemplar del llibre editat per Mètode i l’Institut d’estudis Catalans

 

Per 500 €: Per a entitats: aparèixer com a patrocinador en tots els materials de l’ACCC en els que s’esmenti el projecte Oxigen 2012 (audiovisuals, espai web, aplicacions, edicions de la publicació, notícies, etc..), 10 DVD amb tots els materials per a ús institucional o per regalar als centres o escoles que el mecenes designi.

 

L’obra

Aquesta obra és una petita maravella que ens trasllada a l’època del descobriment de l’Oxigen al segle XVIII alhora que planteja de forma divertida el dilema de qui mereix l’honor del premi Nobel en relació a una determinada descoberta. Ha estat traduïda a nombrosos idiomes i ha rebut reconeixements arreu del món. El 2007, Any Internacional de la Ciència, i gràcies a diverses subvencions, l’ACCC va organitzar lectures dramatitzades de l’obra amb gran èxit. Arantxa Gorostiza i Mercè Piqueras, presidenta de l’ACCC de 2006 a 2011, en van fer la traducció al català. Quedava pendent la publicació de l’obra, que ara ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Catalans i de la revista Mètode. Ens semblava que, un cop publicat el llibre, calia tornar a programar l’obra.

 

Més informació al dossier específic fent clic aquí.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *