Jornada «El 2012, de què parlarem? De neurociències»

A l’Institut d’Estudis Catalans, el 14 de desembre 

El parlament espanyol va proclamar el proper 2012 com l’Any de la Neurociència, ja que, al mes de juliol, Barcelona serà la seu de la trobada biennal de la Federació Europea de Societats de Neurociències (FENS), el congrés que congrega més neurocientífics d’Europa. La secció Biologia i Societat de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (SCB-IEC), amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Ciència en Societat, vol escalfar motors amb la celebració de la jornada «El 2012, de què parlarem? De neurociències» el dia de Santa Llúcia. La secció de Biologia i Societat de l’IEC (carrer del Carme, 47) ha preparat pel proper 14 de desembre una trobada d’experts a la seva seu adreçada principalment a comunicadors científics.

Foto: http://www.cienciaensocietat.org

 

Especialistes a la taula

La neurociència serà la protagonista a l’IEC gràcies a les paraules de Lluís Tort, president de la Societat Catalana de Biologia (SCB) i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), qui serà l’encarregat de donar la benvinguda a les 17.00 juntament amb Cristina Junyent, presidenta de la Fundació Ciència en Societat i membre de la SCB, i amb Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC i professora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Carme Junqué, professora de Medicina a la Universitat de Barcelona (UB), serà l’encarregada d’obrir el torn de les ponències amb «El cervell normal i el patològic vistos per ressonància». Li seguiran Lourdes Fañanás, professora de Biologia a la UB, amb «El cervell, la malaltia i l’entorn»; Núria Sebastián, del Center for Brain and Cognition (UPF), amb «El cervell es manifesta en el comportament i en el llenguatge»; Josep Saura, de la UB i de la SCB, xerrarà al voltant de «El mapa de la recerca en neurociències a Catalunya» i Mara Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG), intervindrà amb «Les neurociències en escena: una proposta innovadora».

La jornada acabarà a les 20.00 a la «Happy hour» amb un refrigeri.

 

Es pot consultar el programa de la jornada al web de la Fundació Ciència en Societat.

 

Inscripció a la jornada
Tot i que l’activitat és gratuïta, es prega inscripció enviant un correu electrònic a comunicacio@accc.cat indicant a l’assumpte «Inscripció Santa Llúcia 2011», abans del 12 de desembre.

 

**PROGRAMA**
Dimecres, 14 de desembre de 2011
Jornada «El 2012, de què parlarem? De neurociències»

 

Lloc: Institut d’Estudis Catalans.

 

Horaris:
17.00 Benvinguda i presentació Lluís Tort, president SCB, UAB; Cristina Ribas, presidenta ACCC, UPF i Cristina Junyent, Ciència en Societat/SCB.
17.15 «El cervell normal i el patològic vistos per ressonància». Carme Junqué, Medicina, UB.
17.30 «El cervell, la malaltia i l’entorn». Lourdes Fañanás, Biologia, UB.
17.45 «El cervell es manifesta en el comportament i en el llenguatge». Núria Sebastián, Center for Brain and Cognition, UPF.
18.00 «El mapa de la recerca en neurociències a Catalunya». Josep Saura, UB/SCB.
18.15 «Les neurociències en escena: una proposta innovadora». Mara Dierssen, CRG.
18.30 Torn obert de preguntes.
20.00 «Happy hour»: refrigeri.

 

Adreça:
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona. Veure mapa.
Telèfon 932 701 620.

 

** Nota **

Més informació i inscripció: Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *