Debat electoral: “Barcelona per la qualitat de l’aire”

Abans, dissabte 16 de maig hi haurà una performance a Glòries per defensar un aire més net a la ciutat

La Plataforma per la Qualitat de l’Aire organitza un acte, amb el suport de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), per debatre les mesures necessàries per posar fi a la contaminació de l’aire amb les candidatures a l’Ajuntament de Barcelona. El debat, que serà moderat per Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, tindrà lloc el dilluns 18 de maig, a les 18.30, a la seu de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (C/Doctor Aiguader, 18). 

 

En nom de les organitzacions polítiques hi participaran:

  • Joan Puigdollers, Convergència i Unió.
  • Sara Jaurrieta, Partit dels Socialistes de Catalunya.
  • Òscar Ramírez, Partit Popular.
  • Janet Sanz, Barcelona en Comú.
  • Xavier Garriga, Esquerra Republicana de Catalunya.
  • Jordi Morata, CUP – Capgirem Barcelona.
  • Santiago Alonso, Ciutadans.

L’acte constarà de dues parts. Primer s’explicaran breument les propostes de la Plataforma per combatre i impulsar accions per acabar amb la contaminació de l’aire i seguidament els representants de les diverses formacions polítiques tindran tres minuts cadascuna per respondre en funció del seu programa electoral i quatre preguntes que la plataforma enviarà per anticipat. Tot seguit s’obrirà el debat amb una fila zero i es donarà a cada representant polític un minut per a rèpliques, obrint finalment el debat amb el públic.

L’organització està convidant a les candidatures de formacions presents al Plenari Municipal actual i al Parlament de Catalunya, sigui de forma independent o en coalició.

 

La Plataforma per la Qualitat de l’Aire va néixer de la iniciativa de diverses organitzacions -com ara l’ACCC- d’àmbits diferents: veïnals, socials, ecologistes, científiques, d’afectats i ONG; amb la voluntat de provocar accions que portin a la millora de la qualitat de l’aire que respirem. El seu manifest fundacional planteja 24 propostes, dividides en quatre blocs, amb la finalitat de que es converteixi en un programa de govern dirigit a reduir la contaminació atmosfèrica. Al següent enllaç podeu llegir una crònica de l’acte de presentació.

 

Performance

A més, la Plataforma organitza una performance el dissabte vinent 16 de maig, a les 11.30 (entre les 10 i les 10.30 hi haurà un assaig), a la plaça de les Glòries a Barcelona per defensar que es prenguin mesures perquè la ciutat tingui un aire més net.

 


Totes les persones que tingueu interès en participar-hi, heu d’omplir el següent formulari d’inscripció abans d’aquest dijous 14 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *