“16 científiques catalanes”, a la Biblioteca Pública de Lleida

L’exposició “16 científiques catalanes” arriba a Lleida, en concret, a la Biblioteca Pública de Lleida. Organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) i la Xarxa d’Unitats de Cultura Científica (UCC+i), la mostra s’obri al públic el proper dissabte 8 de gener, a les 10:00 hores, al pati de l’àrea infantil i juvenil de la Biblioteca Pública de Lleida.

 

cartell

 

A més, en el marc de l’exposició, la Biblioteca Pública de Lleida acollirà una conferència en la qual intervindran dues de les científiques que participen en l’exposició, com és el cas de les  investigadores lleidatanes Marta Orivé i Conxita Solans. La conferència, titulada “Dones científiques, experiències personals”, tindrà lloc el proper dimecres 19 de gener a les 19.30 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida.

 

L’exposició

La mostra es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant en universitats com en centres de recerca i empreses a Catalunya. Per Mercè Piqueras, presidenta de l’ACCC i coordinadora de l’exposició, “encara que la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentat en les últimes dècades. No obstant, aquesta major presència en els laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència”.

 

Aquesta exposició, que compta amb un bloc per poder ampliar la informació http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com/, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avançament de la ciència en la nostra societat. Estarà oberta al públic des del 8 al 28 de gener.

 

Les investigadores

Entre les investigadores que hi apareixen es compta amb investigadores del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), com és el cas Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya; de la Universitat de Barcelona, com l’astrònoma Carme Jordi; de la Universitat Autònoma de Barcelona, com l’antropòloga Adriana Kaplan; de la Universitat de Girona, com la química computacional Sílvia Simon; de la UPC i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, com la bioenginyera Alícia Casals i de centres del CERCA com l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, amb l’arquèologa Marta Prevosti.

Entre les investigadores de l’àmbit privat, trobem la biòloga especialista en microbiologia cervesera, Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i la física Lourdes Vega, directora de MATGAS.

 

 

* PROGRAMA *

 

Dissabte, 8 de gener de 2011

10:00 hores – Obertura  al públic de l’exposició “16 científiques catalanes”.

Pati de l’àrea infantil i juvenil de la Biblioteca Pública de Lleida.

Dilluns: de 15 a 20 h., matí tancat.
De dimarts a divendres: de 10 a 20 h., sense interrupció.
Dissabtes: de 10 a 14 h.

Exposició oberta des del 8 al 28 de gener.

 

 

Dimecres, 19 gener de 2011

19.30 hores – Conferència: “Dones científiques, experiències personals” amb les investigadores Marta Orivé, de l’empresa Mahou-San Miguel, i la doctora Conxita Solans, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC).

Sala d’actes de la Biblioteca Pública de Lleida.

 

 

Biblioteca Pública de Lleida  
Rambla d’Aragó, 10
25002 Lleida
Tel.  973 27 90 70 (centraleta)  
bplleida.cultura@gencat.cat

 

 

 

* Nota per mitjans *

 

Més informació i/o entrevistes amb les científiques: 

Laura Chaparro, Rubén Permuy – comunicacio@accc.cat  / Raül Toran – rtoran@csic-iccc.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *