X(p)rimenta : fes un experiment científic i grava’l!

Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic per tal de fer-lo més entenedor. Aquesta iniciativa s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). El jurat valorarà sobretot el rigor del experiment, la claredat en l’exposició i la senzillesa en els materials emprats (vegeu-ne les bases).

X(p)rimenta és una iniciativa organitzada per Talència i per l’Associació Catalana de Comunicació Científica, amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat, CosmoCaixa Barcelona, l’escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya) i l’Observatori Fabra de Barcelona.

 

Es concediran 8 premis als millors treballs presentats, dos per a cada categoria (primària, secundària, batxillerat i cicles formatius) . Els premis són els següents:

 

– Per als mestres: cada professor premiat disposarà de dos bitllets per a efectuar una sortida per a observar cetacis en un vaixell de vela ubicat al port de Palamós (Baix Empordà), o bé d’un cap de setmana per visitar el Montsec i el seu Observatori Astronòmic (o una sortida equivalent).

 

– Per als alumnes: cada alumne rebrà quatre entrades per a visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona i participar en aquelles activitat que vulgui (planetari, tallers), així com un parell d’entrades per a una vista guiada a l’Observatori Fabra de Barcelona.

 

– Pel centre educatiu:  el vídeo més ben valorat pel jurat rebrà un val de 300 euros per a adquirir material d’utilitat per a l’ensenyament per l’escola.

 

A banda d’aquests premis, s’atorgaran Mencions d’Honor a d’altres vídeos meritoris, els quals seran penjats al portal www.recercaenaccio.cat per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada. Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc al Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya, i durant el qual els investigadors d’aquesta universitat faran diverses demostracions tecnològiques.

 

Com participar-hi?

1- Llegiu-ne les bases

2 – Complimenteu aquest formulari d’inscripció i trameteu-lo al següent e-mail abans del dia 30 de març del 2011 : xprimenta@talencia.cat

3 – Cal que entregueu el vídeo abans del dia 30 d’abril de 2011. Oportunament donarem a conèixer als participants la manera d’entregar el vídeo.

 

Si teniu dubtes, escriviu a xprimenta@talencia.cat

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *