Jornades D+i 2023: Ciència de Tu a Tu

S’apropen les Jornades de Divulgació Innovadora D+i (divendres 1 de desembre a la tarda i dissabte 2 sencer). Com sempre a Saragossa, a Etopia. I amb un programa a l’alçada d’un desè aniversari, intens, dinàmic, molt variat i, com cada any, summament inspirador. Tot al servei de la millora contínua de la comunicació científica.

Aquesta desena edició té dos temes centrals: la Intel·ligència Artificial, servida amb un nou format de participació col·lectiva, que marcarà, segur, un abans i un després a la nostra visió d’aquesta tecnologia; i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

El dissabte 2 de desembre a les 12.30, Verónica Bolón, del Laboratori d’R+D en Intel·ligència Artificial de la Universidade da Coruña, i Sergio Travieso, de la Universitat Francisco de Vitòria presetaran Converses per canviar el món, amb experiment peripatètic afegit. Amb Lorena Sánchez (The Conversation), encarregada de conduir aquesta conversa col·lectiva.

A més, a D+i es presentaran nombrosos projectes de divulgació innovadora. Les i els assistents gaudiran del taller Vermutàforas ODS, sobre l’ús de les metàfores i el poder del llenguatge, i les jornades es tancaran amb dos espectacles: un concert de Rap conCiència i l’obra de teatre, Halley, guanyadora de la darrera edició del Festival D’Ensayo.

Això no és tot!: el compromís de les D+i amb el periodisme porta aquest any a Etopia la Narrativa interactiva, transmèdia i immersiva al servei de la ciència. L’exposaran Pere Buhigas, subdirector de projectes transmèdia de RTVE i professor de la Universitat Internacional de Catalunya, i Arnau Gifreu, docent a la Universitat Autònoma de Barcelona i productor creatiu del Sistema de Mitjans Públics de Colòmbia. Junts han escrit un capítol del llibre ‘Informant de ciència amb ciència’ de la Fundació Lilly.

Un format de divulgació científica que a D+i li encanta és la cocreació, que en aquesta edició serà presentat per la Fundació Ibercivis. Moltes de les persones sòcies de l’ACCC que ja són assídues a D+i saben que, a més, hi ha sorpreses reservades, que, entre les reflexions i el debat, les arts, les simulacions, els jocs i l’humor travessen tot el programa.

Organitzen les D+i l’Ajuntament de Saragossa i la Fundació Saragossa Ciutat del Coneixement, aquest any amb el suport especial de l’empresa Certest Biotec.

Troba tota la informació al programa de D+i 2023, amb la col·laboració de l’ACCC.

INSCRIU-TE AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *