BCNspiracy torna un any més al Museu de la Ciència CosmoCaixa

BCNspiracy, l’esdeveniment de divulgació científica de Barcelona, arriba a l’Antàrtida des del Museu de la Ciència CosmoCaixa

BCNspiracy reuneix persones que investiguen o divulguen en qualsevol àmbit científic, per compartir els seus objectes d’estudi i recerca al públic general.

La jornada comptarà amb xerrades i microxerrades de temàtica variada, amb l’Antàrtida com a fil conductor, per tal de commemorar els 250 anys de la primera expedició Antàrtica. En aquestes xerrades descobrirem més sobre neurologia, biodiversitat, fisiologia, psicologia, física, genètica i periodisme científic, entre moltíssims més àmbits científics, aportant als públics la visió d’una gran diversitat de camps científics i objectes d’estudi.


A l’edició 2023, BCNspiracy comptarà amb la participació de ponents de renom en el món de la divulgació científica com la Gemma Marfany (flamant Premi Nacional President Lluís Companys per la seva tasca divulgadora), l’equip d’investigació antàrtica format per la Dolors Vaqué i el Josep Maria Gili (ambdós investigadors de l’Institut de Ciències del Mar ICM-CSIC), la periodista Valentina Raffio d’El Periódico, l’equip de Verificat, i la científica i escriptora Judith Juanhuix. A més, comptarem amb un espectacle de tancament per part de l’artista multidisciplinar Àlex Marteen, reconegut per la seva participació a Planta Baixa (TV3) i llocs d’espectacle com Razzmatazz o Apolo.

Mireia Ortega i José Antonio Padilla, vocal de relacions internacionals i vocal d’educació de la Junta de l’ACCC hi participaran amb les seves xerrades Ciència per retrocedir en el temps sobre arqueologia, i Las bolas del cine del sr. Hyatt, aquesta última sobre plàstics.


Aprofitant la temàtica principal d’enguany de BCNSpiracy sobre l’Antàrtida, el Museu de la Ciència CosmoCaixa disposarà de mediadors a l’espai permanent del museu que mostra el laboratori original de la Base Antàrtica Joan Carles I gràcies a la mirada científica de la Dra. Josefina Castellví, pionera de l’exploració del continent blanc. La Base Antàrtica de CosmoCaixa permet veure, també, fotografies històriques de les primeres expedicions així com
imatges de National Geographic sobre una de les zones més verges, remotes i fràgils del planeta.


Reivindicant la diversitat en la ciència
Seguint la tradició feminista i pro-diversitat que caracteritza BCNspiracy, aquesta edició tornarà a reivindicar diferents dones científiques importants per a la història i l’actualitat de la ciència, a més de persones pertanyents a altres eixos de diversitat (LGTBIQA+, racial / ètnica, funcional…) Cada ponent seleccionarà una d’aquestes personalitats, que es donarà a conèixer al públic abans de cada xerrada.


Sobre BCNspiracy
BCNspiracy és un esdeveniment estatal de divulgació científica sense ànim de lucre organitzat a Barcelona des de 2017 per professionals de la recerca i la divulgació de la ciència. Enguany es tornarà a dur a terme en les instal·lacions del Museu de la Ciència CosmoCaixa. BCNspiracy neix de la necessitat d’acostar la recerca i la divulgació científica a tota la població. La jornada –que ja s’ha establert com un referent a la ciutat de Barcelona– té la missió de donar a conèixer la necessitat i la utilitat de la ciència a tota la ciutadania.


BCNspiracy 2023 està co-organitzat per l’equip BCNspiracy, l’associació de divulgació científica Hablando de Ciencia, i la Fundació ”la Caixa”.


Setmana de la Ciència a CosmoCaixa
BCNspiracy forma part de la programació del Museu de la Ciència CosmoCaixa per la Setmana de la Ciència que es celebrarà els caps de setmana de l’11-12 i 18-19 de novembre. El dissabte 11 de novembre tindrà lloc la jornada BCNspiracy. Durant els dos caps de setmana tindrem un tast d’experiments sobre fenòmens científics del nostre dia a dia i el cap de setmana 18 i 19 de novembre tindrem l’Explora: L’extinció dels dinosaures, una mostra de fòssils reals, meteorits, roques,… per explicar l’impacte del meteorit que va causar l’extinció dels dinosaures. A més, tota la programació habitual del museu.


Horari de BCNspiracy:
Dissabte 11 de novembre de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.


Programa de BCNspiracy el dissabte 11 de novembre i inscripció gratuita:
https://bit.ly/BCNspiracy2023


Més informació de BCNspiracy:
https://twitter.com/bcnspiracy


Més informació sobre la Setmana de la Ciència:

https://cosmocaixa.org/ca/setmana-de-la-ciencia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *