L’ACCC s’uneix a l’Any Internacional de la Taula Periòdica

  • L’associació anima als seus membres a participar en les nombroses activitats que hi ha programades i a fer difusió dels seus propis actes
  • A més de donar a conèixer els elements químics i la seva història, es pretén reconèixer el paper cabdal de la química en la recerca de solucions a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP 2019), amb l’objectiu de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys.

Amb aquesta celebració es pretén, també, donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut. Per això, s’impulsaran nombroses activitats dirigides, sobretot, a un públic infantil i juvenil amb el propòsit d’atreure joves talents a la química, fent especial èmfasi en la incorporació de la dona a la ciència, i assegurar la propera generació de científics, enginyers i innovadors en aquest camp.

 

La iniciativa l’organitza a Catalunya, la Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, juntament amb les seves entitats col·laboradores, entre les quals figura l’Associació Catalana de Comunicació Científica. Així doncs, l’ACCC convida als seus membres de la llista de distribució i als seus socis i sòcies a formar part activa d’aquesta efemèride.

 

Al web de l’AITP  s’inclouen diverses activitats en les que tothom pot participar. També, com a membres de l’ACCC, podeu afegir al web les activitats que organitzeu, recursos educatius o articles al blog de la taula periòdica emplenant els següents formularis:

 

 

De fet, està confirmada ja la participació de molts dels socis de l’ACCC, com el grup EspaiNano, que crearà una nano-taula periòdica, Anna May Masnou, que presentarà l’acte inaugural i moderarà un debat sobre química i salut el 8 de febrer, Claudi Mans, Miquel Duran, i molts d’altres!…

 

Podeu seguir els comptes de les xarxes socials de l’AITP, on participen molt activament

 

 

Per a qualsevol dubte sobre la pàgina web, podeu contactar amb la seva responsable, Marian Diaz – Coordinadora activitats i blog web AITP (mariancomas@gmail.com).

D’altra banda, si voleu participar en algun debat o conferència per la Festa de la Ciència (1,2 de juny, Parc de la Ciutadella) sobre l’AITP, podeu contactar amb Anna May (amay@icmab.cat). 

 

L’acte inaugural serà el dia 5 de febrer a les 19 h a l’Institut del Teatre. Per anar-hi, cal inscriure’s clicant aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *