28 de setembre, Dia Internacional de la Cultura Científica

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) es torna a sumar a les més de 100 entitats que celebren el Dia Internacional de la Cultura Científica (DICC) cada any, el 28 de setembre.

El Dia Internacional de la Cultura Científica (DICC) té com a objectiu evidenciar la importància de la cultura científica al món d’avui dia i celebrar les activitats i institucions que brinden espais perquè les persones facin de la ciència una part rellevant de les seves vides.

Avui més que mai, s’evidencia la necessitat imperiosa d’enfortir, per tots els mitjans possibles, una cultura ciutadana compatible amb la ciència, que permeti a les persones prendre decisions fonamentades per enfrontar de millor manera els reptes, mantenir una postura crítica davant la informació falsa i contribuir que la societat enfronti amb èxit crisis com la pandèmia i assumptes com el canvi climàtic, la demanda energètica, el desenvolupament sostenible, la intolerància i molts altres d’enorme importància per a la humanitat i per al planeta.

A tot el planeta, moltes institucions i persones contribueixen a enfortir la cultura científica a través de la comunicació pública de la ciència. Però cal fer-ne més. Per això, el 2020, un grup d’institucions va emprendre la iniciativa del Dia Internacional de la Cultura Científica.

Es va triar el 28 de setembre, aniversari de l’inici de les transmissions de la sèrie Cosmos, un dels programes de divulgació més influents de la història, per celebrar cada any el Dia Internacional de la Cultura Científica.

Podeu unir-vos a aquesta celebració tot compartint una publicació a xarxes amb els hashtags #DíaCulturaCientífica, #ScienceCulturaDay, #DICC2023 o #IDSC2023 on parleu d’alguns dels següents temes: 

  • Què és per a tu la cultura científica?
  • Per què és important la cultura científica per a les persones?
  • Què fas a la teva vida per aprofitar i gaudir la ciència?
  • Què t’inspira la ciència?

I etiquetant també el següent perfil:

Facebook:    https://www.facebook.com/IDSciCult

Instagram:   https://www.instagram.com/idscicult/

Twitter:        https://twitter.com/IDSciCult

Les institucions que van emprendre la iniciativa el 2020 són la Societat Mexicana per a la Divulgació de la Ciència i la Tècnica, MILSET (Mouvement International pour le Loisir Scientifique Et Technique), Xarxa Nacional d’Activitats Juvenils en Ciència i Tecnologia (Mèxic), Xarxa Mexicana de Talleristes de Ciència, Fibonacci • Innovació i Cultura Científica (Mèxic), Fundació per al Centre Nacional de Ciència i Tecnologia (CIENTEC, de Costa Rica), Laboratori Nacional de Nanotecnologia-Centre Nacional d’Alta Tecnologia (Costa Rica) i Universitat Nacional de Educació a Distància (Costa Rica).

Des del 2022, l’ACCC s’afegeix a la llista d’entitats de tot el món que donen suport a la difusió d’aquesta iniciativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *