La Fundació Dr. Antoni Esteve i l’observatori PerCientEx llancen el II Premi de Periodisme de Salut per a articles excel·lents en salut

La Fundació Dr. Antoni Esteve i l’observatori PerCientEx (Periodisme Científic d’Excel·lència) llancen avui, 14 de juny, una segona edició del Premio de Periodismo de Salud, que premia els articles de qualitat excel·lent en llengua castellana publicats al llarg del 2022 en tota Espanya. La dotació del primer premi serà de 2.500 i les candidatures són obertes a tots i totes les periodistes especialitzades en salut.


“L’any passat, des de la Fundació Dr. Antoni Esteve vam decidir impulsar aquest premi de periodisme de salut orientat a promoure la comunicació de qualitat. Suposa un complement al Premi de Recerca Fundació Dr. Antoni Esteve, que es concedeix a investigadors i investigadores en farmacologia. Creiem que ambdós reconeixements es complementen i creen sinèrgies per afavorir una millor recerca i divulgació en farmacologia i salut”, manifesta Fèlix Bosch, director de la Fundació Dr. Antoni Esteve.

“El premi pretén donar un reconeixement als companys i companyes que fan una feina d’alta qualitat en periodisme de salut. També vol visibilitzar els temes que han investigat i inspirar amb el seu exemple altres periodistes i l’audiència. És una contribució a impulsar-ne una comunitat de periodistes, lectors i lectores compromeses amb la qualitat”, afirma Michele Catanzaro, periodista científic i director del projecte PerCientEx.

Participar i recomanar articles

Totes les persones majors d’edat que hagin publicat un article durant el 2022 al voltant de l’àmbit de la salut i estigui disponible en llengua castellana podran presentar-lo a través d’un formulari. De la mateixa manera, s’habilitarà un espai per fer propostes d’articles que els lectors i lectores hagin considerat d’una qualitat excel·lent i vulguin recomanar per al premi.

Els articles es recolliran des del 14 de juny fins al 30 de setembre i seran analitzats per un jurat d’analistes amb àmplia experiència en el periodisme de salut, tenint presents els criteris d’excel·lència definits al 2021 a PerCientEx a través d’un procés de co-creació.

L’entrega del Premi es farà el 13 de novembre a la Casa Golferichs i hi seran convidats/des el guanyador/a -que descobrirà que és la persona premiada durant la cerimònia- i els dos finalistes. Els dos finalistes rebran un diploma i seran esmentats en la documentació del premi. En la passada edició la premiada va ser la periodista Lara Bonilla pel seu article ‘Infertilidad, la otra cara de la maternidad’ publicat al diari ARA.

FORMULARI

PerCientEx, un projecte per impulsar el periodisme científic de qualitat

L’Observatori PerCientEx (Periodisme Científic d’Excel·lència) pretén identificar i recollir cada any un conjunt de treballs periodístics excel·lents en temes de ciència, tecnologia, salut i medi ambient a la regió iberoamericana. Els objectius són conèixer les bones pràctiques i les innovacions en aquest àmbit. Així mateix, el projecte vol donar un reconeixement als que treballen de més alt nivell i visibilitzar exemples que inspirin a millorar el nivell del periodisme científic, que ens ajudin a veure el got ple del periodisme científic i descobrir la qualitat que hi ha al sector.

PerCientEx fa servir desenes de prescriptors d’excel·lència -premis, antologies, beques, etcètera- per identificar els treballs d’alta qualitat. El projecte es coordina des de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i compta anualment amb el suport de l’Obra Social ‘La Caixa’ i la Fundació Dr. Antoni Esteve.

Consulte les bases

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *