“Comunicando ciencia desde ambos lados del Atlántico: ¿Qué prácticas de excelencia podemos adoptar en Europa y Latinoamérica?”

El 21 de març, l’ACCC co-organitza la taula rodona “Comunicando ciencia desde ambos lados del Atlántico: ¿Qué prácticas de excelencia podemos adoptar en Europa y Latinoamérica?” juntament amb el Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat, de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF) i el Màster en Comunicación Científica, Mèdica i Ambiental, de la UPF-Barcelona School of Management. L’activitat s’emmarca dins el projecte europeu ENJOI (Engagement And Journalism Innovation For Outstanding Open Science Communication), del que forma part l’ACCC.

L’esdeveniment, que s’emetrà el 21 de març de 16:00h a 17:30h en línia a través del canal de Youtube d’ENJOI, forma part d’una sèrie d’accions que tenen per objectiu promoure un intercanvi de coneixements transnacional, multicultural i bidireccional entre ENJOI i institucions i professionals fora d’Europa, concretament a Llatinoamèrica. Esperem que aquest intercanvi beneficiï al projecte i al conjunt de professionals de la comunicació de la ciència en incorporar una perspectiva no eurocèntrica de la comunicació científica, alhora que es creen col·laboracions potencials que podrien continuar un cop finalitzat el projecte.

Accedeix al directe a través d’aquest enllaç

En aquest sentit, l’ACCC ja va organitzar una taula rodona prèvia en el marc del Science Journalism Forum 2022. En aquesta ocasió, comptarem amb la participació de l’alumnat del Màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la UPF-BSM, que tindrà l’oportunitat de dirigir les seves preguntes als experts per tal d’incorporar la seva visió com a futurs professionals de la comunicació de la ciència.

La taula rodona serà moderada per Raül Toran, gestor de projectes de l’ACCC, i comptarà amb la presència del periodistes i comunicadors científics Michele Catanzaro, Fabiola Czubaj, Carmina de la Luz, Vera Novais, Eduardo Quintana i Gema Revuelta.

ENJOI és un projecte Horizon2020 de la Unió Europea que explora i prova el compromís com a actiu clau de la innovació en la comunicació científica distribuïda a través de plataformes de mitjans, amb un fort focus en el periodisme. A través de la combinació de metodologies i en col·laboració amb productors, usuaris i altres parts implicades i interessades en la comunicació científica, ENJOI ha co-creat i seleccionat un conjunt d’estàndards, principis i indicadors (SPI) condensats en un Manifest per a una comunicació de ciència oberta excepcional. 

L’objectiu final d’ENJOI és millorar la comunicació científica fent-la més fiable, veraç, oberta i atractiva. Contextualment, ENJOI contribuirà al desenvolupament actiu del pensament crític, la consciència digital i l’alfabetització mediàtica de tots els actors implicats en el procés. Els membres d’ENJOI són formicablu, Science For Change, l’Associació Catalana de Comunicació Científica, FCiências.ID, la Universitat de Twente i Stickydot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *