Torna Inspira STEAM per fomentar les vocacions científiques a L’Hospitalet

Es busquen persones mentores que hi vulguin participar aportant la seva experiència en aquest àmbit.

Torre Barrina enceta una nova edició del projecte Inspira STEAM, que té per objectiu fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO, especialment entre les noies. Per fer-ho, necessita la implicació de persones que vulguin ser mentores del projecte. Les sol·licituds per participar-hi es poden enviar fins al 27 de gener.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins L’H Ciència, el pla estratègic en comunicació científica de l’Ajuntament, i pretén trencar els estereotips de gènere de l’alumnat, augmentar la seva autoconfiança i donar a conèixer les professions lligades a les STEAM a través de la visibilització del paper de les dones en aquests camps. Aquests objectius permeten, a curt termini, que les nenes es plantegin itineraris formatius i professionals cientificotecnològics i són la base per impulsar, a llarg termini, la igualtat en les quotes de gènere entre les vocacions científiques i tecnològiques.

Per assolir-ho, d’una banda, el projecte vol oferir referents femenins propers en ciència i tecnologia: dones STEAM que siguin un mirall i inspiració per a les joves estudiants. D’altra banda, el projecte també necessita homes mentors. Com elles, els nois necessiten referents de diferents masculinitats, conèixer les professions i els estudis STEAM, i ampliar la seva mirada cap a aquestes disciplines. A més, han de conèixer les barreres a què s’enfronten les seves companyes per crear conjuntament una societat més justa i igualitària.

El programa és una de les iniciatives que promou Torre Barrina en el seu Servei Educatiu, en col·laboració amb la Universitat de Deusto. El curs passat  més de 300 alumnes de L’Hospitalet van participar en les sessions de mentoria que es van desenvolupar en sis sessions d’una hora de durada en horari lectiu. Aquest projecte es duu a terme a la ciutat des del curs 2019-2020 i des d’aleshores han participat 10 centres educatius diferents, 64 mentores i més de 650 alumnes.

Les persones interessades a ser mentores poden inscriure’s en el programa fins al 27 de gener. Es pot trobar més informació sobre aquest projecte en el següent enllaç: https://inspirasteam.net/participar/.

Per resoldre dubtes, s’ha organitzat una sessió informativa en línia divendres 20 de gener, a les 13.30 hores. S’hi pot assistir mitjançant el següent formulari d’inscripció: https://bit.ly/3iAfSvH.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *