Oberta la convocatòria al concurs literari Scikus amb Perspectiva

El Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC convoca el concurs literari Scikus amb Perspectiva amb la intenció d’unir poesia, ciència i feminisme. 

El termini per a presentar-s’hi és fins al diumenge 16 de maig de 2021 a les 23.59 h i es poden consultar les bases en el següent enllaç.

El haiku és una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses. Es tracta d’una composició breu de 3 versos, de 5, 7 i 5 síl·labes, respectivament, i sense necessitat de rima. La seva poètica es basa en la sorpresa i emoció que produeix la contemplació de la Natura. 

En aquest concurs es proposa una adaptació d’aquesta forma original buscant la mateixa senzillesa i captació de l’instant, però enfocada a la ciència i els seus descobriments, i més concretament, a la ciència amb perspectiva de gènere. D’aquesta manera, es vol animar a les persones participants a inspirar-se en descobriments fets per dones científiques, en les seves trajectòries professionals i en les seves fites per tal de crear els scikus. 

El premi consisteix en un exemplar del llibre “A Hombros de GigantAs” de Laura Morrón i un certificat expedit per l’ACCC. En cas que la persona guanyadora vulgui, també hi haurà la possibilitat de realitzar una entrevista per a la web de l’ACCC i s’editarà un llibret en format pdf amb els scikus participants a la fi del certamen.

Es tracta d’un concurs obert a qualsevol persona que hi vulgui participar, que podrà incloure al certamen fins a tres scikus diferents, mitjançant una publicació a les xarxes socials, Twitter, Instagram i Facebook. Perquè siguin vàlides, hauran d’incloure #ScikusPerspectiva i mencionar l’ACCC (Twitter @ACCC_, Facebook @ACCCientifica, Instagram @comunicacioACCC).

Cada sciku contindrà, a més dels 3 versos, un títol que faci referència o bé a la investigadora a qui es refereix o bé al context. Qui no tingui perfil a les xarxes socials, podrà enviar els seus 3 scikus mitjançant un correu electrònic a accc.gestio@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *