Presentació de l’exposició Científiques Catalanes 2.0 a La CIBA

El proper dimarts 17 de gener, a les 18.30 h, tindrà lloc l’acte de presentació de l’exposició Científiques Catalanes 2.0, del Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència, a La CIBA, l’espai de recursos per a dones, innovació i economia feminista, de Santa Coloma de Gramenet. 

L’acte consistirà en la benvinguda institucional, a càrrec de Blanca Padrós, 2a tinenta d’alcaldessa d’Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència; i un diàleg, conduït per Marta Pulido, membre del Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC, amb Àngels García Cazorla, coordinadora de la Unitat de Malalties Neurometabòliques del Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i investigadora de les mecanismes de neurotransmissió i comunicació neuronal en aquest grup de patologies, i Anna Roig, professora d’Investigació a l’Institut de Ciències dels Materials de Barcelona (ICMAB, CSIC). Tant l’Àngels García Cazorla com l’Anna Roig són dues de les protagonistes de l’exposició “Científiques Catalanes 2.0”, una exposició que mostra 24 perfils de científiques catalanes en actiu i que, des del 2020 ja ha passat per més de 30 seus de tot Catalunya.

Científiques catalanes 2.0 pretén donar una major visibilitat al paper estratègic de les dones científiques del nostre territori, que es preocupen per comunicar la ciència, a fi de contribuir a crear i divulgar referents femenins, especialment en els àmbits de les ciències i les enginyeries. És de vital importància conèixer les dones de ciència per ajudar a superar els estereotips de gènere en les disciplines STEAM (de les sigles en anglès Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques). Així, l’objectiu de l’exposició és posar de manifest el paper fonamental de les dones en l’avenç de la ciència en la societat, tot destacant algunes científiques del nostre entorn més proper, el territori català.

L’exposició està està emmarcada en el programa d’activitats de «Santa Coloma Ciutat Universitària» i en els actes de celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència (11 de febrer) de La CIBA, la podreu visitar fins a finals de mes de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *