Jornada Santa Llúcia 2022 – Els ODS: Com els estem assolint?

La Jornada de Santa Llúcia arriba un any més organitzat per la Secció Biologia i Societat de la Societat Catalana de Biologia, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica. El proper 22 de desembre de 2022, a les 16h a la Sala Nicolau d’Olwer, de l’institut d’Estudis Catalans, es trobaran diferents experts amb l’objectiu apropar el coneixement científic actualitzat a tot el públic, tant acadèmic com no acadèmic, que hi vulgui assistir.

El 2022 és l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible i, per aquest motiu, enguany dialogarem amb científics del nostre entorn que treballen per a l’assoliment d’alguns dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Tractarem temes que ens afecten de ben a prop, com el canvi climàtic, respecte al qual ens mostraran iniciatives dirigides a fer ciència ciutadana perquè tots puguem contribuir a millorar-lo. També veurem la importància de cuidar el medi aquàtic —en tot el seu ventall— i com la salut d’aquest repercuteix directament en la nostra salut. També es presentaran tractaments destinats a millorar l’impacte mediambiental que tenen els productes que emprem.

PROGRAMA

16.00 h Benvinguda i presentació de la Jornada Equip Societat Catalana de Biologia (SCB)

16.10 h Impacte de la contaminació de l’aigua en la salut (6è ODS) Dra. Carolina Donat (carolina.donat@isglobal.org)
Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) – Campus Mar Karolinska Institutet

16.30 h Eines per promoure l’economia circular en plantes de tractament (12è ODS) Dr. Sergi Vinardell Cruañas (sergi.vinardell@upc.edu) Resource Recovery and Environmental Management (R2EM) Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

16.50 h RitmeNatura, com la ciència ciutadana pot contribuir al canvi climàtic (13è ODS) Gerard Gaya (g.gaya@creaf.uab.cat) Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF)

17.10 h Els ecosistemes marins i la seva influència en la salut humana (14è ODS) Dr. Josep Lloret (josep.lloret@udg.edu)
Universitat de Girona i Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona

17.50 h Torn de preguntes

18.10 h Cloenda

18.20 h Refrigeri per als assistents

Jornada gratuïta amb inscripció a la web de la Secció Biologia i Societat de la Societat Catalana de Biologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *