Vine a descobrir la història de l’ACCC el pròxim dilluns a Vil·la Urània

Si ets dels que t’agrada explorar les webs, segur que ja t’has passejat mil vegades per la web de l’ACCC. Potser no hi has vist, però, que des de fa ben poc, hi ha un apartat nou: dins del menú de la pestanya ACCC, hi apareix la paraula “HISTÒRIA”. 

Doncs sí, com el seu nom indica, el que trobaràs a dins és història. La nostra historia. I és que durant aquest any 2022, a l’associació hem volgut conèixer més la nostra història, per entendre el nostre present i estar més ben preparats per encarar els nous reptes del futur.

Aquest dilluns 21 de novembre, durant la jornada de socis de l’ACCC, descobrireu la història de l’ACCC, des de la seva fundació, a través de la línia del temps interactiva que hem preparat. A més, podreu conèixer de primera mà com ha sigut el procés per recuperar documents i fotos dels nostres inicis, parlar amb els fundadors de l’associació, digitalitzar el material i interpretar-lo i seleccionar la informació més rellevant per crear la línia del temps interactiva que podeu trobar a la web. 

Visitant la història de manera interactiva

No és fàcil elaborar una història que no està escrita. Per aquesta raó hem intentat unificar totes les dades obtingudes de les fonts escrites i els relats de les entrevistes orals per a així construir un discurs històric amb sentit, coherència i rigor, i poder-lo mostrar de manera fàcil, entenedora i, fins i tot, divertida. 

Veureu que la línia temporal està dividida en anys, i s’hi destaquen els esdeveniments més importants, ja siguin cursos i conferències, activitats de ciència ciutadana, canvis en l’organització de l’associació o actes amb representants polítics, per exemple. A més, és possible seguir els canvis en les juntes directives a través d’unes targetes personalitzades. Saps qui va ser el primer president? O el primer tresorer?

Si vols més informació, en molts dels esdeveniments destacats, és possible accedir a informació addicional seleccionant el botó amb el símbol “+”. A més, hi podreu trobar fotografies i documents de l’arxiu elaborat, que permeten seguir la història amb molta més facilitat. Aquests elements en moltes ocasions parlen per si sols i tenen la capacitat de transmetre allò que representen si s’observen amb atenció.

Un projecte que continua cap al futur.

De moment aquesta línia arriba fins l’any 2000. Evidentment, la història de l’ACCC va molt més enllà. Encara queden 20 anys més per explicar i això és el que ens toca fer a partir d’ara. Durant els pròxims mesos reprendrem el treball de recerca i memòria per a continuar amb l’elaboració de la línia del temps fins a l’actualitat.

A més, també volem posar totes les memòries, butlletins, documents i fotos a disposició de tots els socis, i és un procés que també estem portant ara a terme. 

Iniciem aquesta nova etapa amb la il·lusió de saber que hem començat amb força i volent comptar amb el suport fonamental de tots vosaltres. És per això que també fem una crida a totes aquelles persones que vulguin col·laborar, ja sigui aportant documentació, imatges o testimonis entre els anys 2000 al 2020. La base d’una associació és el seu cos d’associats i és, per tant, a través dels seus testimoniatges com s’hauria de construir la seva història. 

Així que, ja ho sabeu, aquest camí per la història de l’ACCC encara no ha acabat! Ens hi vols acompanyar? De moment, dilluns 21 de novembre, a dos quarts de set tenim una cita a Vil·la Urània.

Diego de la Vega, estudiant en pràctiques del Màster d’Història de la Ciència a l’ACCC

Anna May Masnou, vicepresidenta de l’ACCC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *