S’obren les inscripcions a les Jornades de Divulgació Innovadora D+i 2022

Ja estan obertes les inscripcions a les Jornades de Divulgació Innovadora D+i, que tornen el 28 i 29 d’octubre de 2022 a Saragossa, a Etiopia Centre d’Art i Tecnologia. Aquest any, amb el lema “Actualiza y Reinicia”, t’esperen amb un programa ple de ciència, divulgació i innovació.

En el seu programa trobaràs xerrades, activitats, tallers, diàlegs, etc., com la de Cintia Refojo, de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, que presentarà Journal Club, la manera d’analitzar críticament com es poden aplicar els papers de la comunicació per resoldre problemes reals en la comunicació científica. També comptarem amb Elena Sanz, de The Conversation España, que oferirà un taller sobre “El mercat de l’atenció”, en el qual es veurem com es pot millorar l’atenció del públic a partir d’un recorregut per la neurociència, i com aplicar-ho al dia a dia laboral.

A més, es podreu participar en debats oberts de divulgació i comunicació científica, juntament amb testimonis personals que ens parlaran sobre “Els mals de la divulgació”. Tothom que s’inscrigui a les jornades podrà participar i gaudir del debat aportant la seva experiència i opinió. Durant el debat es llençaran idees i preguntes com: es mitifica la ciència en divulgar? Quina imatge donem: de ciència infal·lible, de ciència de l’èxit, de ciència divertida…?

Així mateix, un dels espais de diàleg estarà dedicat a observar i analitzar quina és la capacitat del joc per divulgar, quines eines tenim i com ho podem fer, agafant com a exemple els videojocs desenvolupats per Living Lab Planeta Debug. També veurem com la barreja d’art i ciència permet viure l’esgotament dels recursos naturals amb la inquietant i distòpica “Enterrant a Dodot”, obra guanyadora del primer premi d’Assaig Festival de Teatre i Ciència.

Les jornades D+i volen potenciar la creació de nous projectes de divulgació. Per aquesta raó, juntament amb la col·laboració de Fundación Zaragoza Ciudad del Conocimiento, les jornades d’enguany es confirmen com a “fàbrica de divulgació“, amb un divulgatón per a joves i el llançament d’una convocatòria de residències. Tanmateix, D+i vol impulsar el pensament crític a partir d’un diàleg dedicat als projectes que ho fomenten per respondre a una pregunta clau: es pot ensenyar a pensar?

Finalment, aquest any se celebra l’Any del Vidre amb la performance audiovisual ‘SiO2+Na2O’ i espectacles d’astronomia com “Iupiter Fulgur” i “El alucinante viaje de un rayo de Sol”, per aproximar el futur divulgant al metavers.

Aquest any, des de l’organització, ofereixen cinc beques que permeten la inscripció gratuïta a l’esdeveniment, dirigides a membres de l’ACCC que siguin estudiants. Les persones que compleixin aquests requeriments i estiguin interessades en obtenir una beca, poden enviar un correu electrònic a secretaria-tecnica@accc.cat amb l’assumpte “Beca Jornades D+i”, el seu nom i cognoms i la matrícula dels seus estudis. Les beques es distribuiran per ordre de recepció de les sol·licituds. Si alguna de les persones que aconsegueixi una beca ja s’havia inscrit a les jornades, se li retornarà l’import de la inscripció.

Consulta el programa i inscriu-te de les Jornades de Divulgació i Innovació D+I.

D+I es possible gràcies a la colaboració d’Etopia Centro de Arte y Tecnología, i la Fundación Zaragoza Ciudad del Conocimiento, juntament amb els colaboradors habituals i la Universidad de ZaragozaFundación IbercivisConsejo Superior de Investigaciones CientíficasAsociación Española de Comunicación CientíficaCentro de Estudios de Ciencia, Comunicación y Sociedad de la Universidad Pompeu i FabraAsociación Catalana de Comunicación Científica i Muy Interesante com media col·laborador. Aquest any, a més a més, les jornades compten amb el suport de CSIC-AragónCasio España, la Fundación Española para la Ciencia y la TecnologíaMinisterio de Ciencia, Innovación y Universidades, els Museos Científicos CoruñesesThe Conversation España i Eboca Vending.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *