La jornada ‘Donar a la ciència’ incideix en la importància social d’invertir en R+D+I

Se centrarà en les fundacions que aposten per la investigació

El proper dimecres 18 de juny a les 19.30 tindrà lloc a l’Ateneu Barcelonès (carrer Canuda, 6, Barcelona) la sessió Donar a la ciència: fundacions que aposten per la investigació: models i futur, un esdeveniment organitzat per la Societat de Científics Espanyols a Alemanya (CERFA) amb el suport de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), que busca debatre sobre els diversos models de fundacions que promouen la participació ciutadana en els processos de finançament o formació d’investigadors.

 

Entre els objectius de la jornada hi ha l’anàlisi del paper de les societats científiques i la importància que generin esdeveniments de difusió científica que sensibilitzin la societat sobre la necessitat d’invertir en R+D+I com a part del model econòmic i social, tenint en compte el retorn que la recerca té en la societat a mitjà i llarg termini.

 

Aquest acte, obert al públic, començarà a caminar a les 19.30 amb les intervencions de Michele Catanzaro, membre de l’ACCC, i Raúl Delgado, president de la Societat CERFA.

 

Seguidament, la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació Catalana Síndrome de Down i la Fundació Richi presentaran els seus programes per involucrar la societat, en una sessió anomenada Models de fundacions i el seu impacte en la ciència.

 

Finalment, a les 20.45 es durà a terme una taula rodona en què es debatrà sobre la situació actual i es plantejaran els camins a seguir. Després d’això es posarà punt i final a la jornada a les 21.15.

 

Les fundacions i societats estan generant un model exemplar, en el qual els científics realitzen tasques de recerca i, al seu torn, tenen el deure d’apropar-se a la societat i mostrar la importància econòmica del coneixement.

 

Seguint aquesta línia, la jornada pren com a punt de partida la importància de la implicació i participació de la societat i l’empresa privada en la recerca i la innovació en el context de crisi econòmica actual. Encara que en altres països tenen una major tradició de fundacions que involucren la societat en el finançament de la recerca, a Espanya hi ha un nombre creixent de fundacions i societats que acosten diversos projectes d’investigació a la ciutadania, marcant el camí a seguir en els pròxims anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *