Ja està aquí la 5a edició de l’Observatori PerCientEx

L’actualitat de l’últim any ha estat molt marcada pel context de pandèmia i crisi climàtica. Si bé això ha fet que l’agenda periodística posi en relleu la importància de la ciència, també s’ha obert passo a la infoxicació i les fake news. La ciutadania hem rebut grans quantitats d’informació al voltant de temes tan crítics com la salut i el medi ambient, com discernir quan és de confiança?

La cinquena edició de l’Observatori PerCientEx es celebrarà el proper 2 de juny a les 10 a 12 h de forma presencial al Cosmocaixa (Barcelona). Amb el propòsit de donar resposta, PerCientEx recopila les bones pràctiques i analitza els criteris que defineixen l’excel·lència del periodisme científic en iberoamérica i contribueixen al pensament crítcs. Descobrirem a través de tres casos pràctics de reportatges extraordinaris i les seves autores i autors. Els autors d’aquests treballs seran entrevistats per periodistes i experts amb dilatada trajectòria en el sector per explicar com ha estat el procés de producció d’aquests articles, així com reptes i oportunitats per a garantir la qualitat del periodisme.

El programa d’enguany comptarà amb els següents convidats. T’ho perdràs?

  • En la categoria de ciència, Pampa Garcia Molina (@pampanilla) conversarà amb Patricia Fernández de Lis (@pflis) sobre el reportatge ‘L’any de la ciència’ (El País), un dels treballs premiats pels Prismes Casa de les Ciències a la Divulgació.
  • En l’àmbit de la salut, Jesús Méndez (@jesusmendezzz) parlarà amb Lara Bonilla (@larabonilla) sobre el treball ‘Infertilitat. L’altra cara de la Maternitat’ (Diari LLAURA), nominat en el European Press Prize.
  • Quant a medi ambient, Andrea Arnal (@AndreaArnal) debatrà amb Marcos Valverde (@MarcosDavidV) sobre el reportatge ‘Mercuri. Una petjada en la selva’ (InfoAmazonia, Veneçuela), treball multimèdia finançat a través de les prestigioses beques del Pulitzer Center i el Rainforest Journalism Fund.

La iniciativa es presentarà com una jornada oberta al públic general i especialment adreçada a periodistes, divulgadors, estudiants i altres persones curioses que mostrin interès en el periodisme de qualitat o en cada un dels temes tractats.

Si vols assistir a l’acte només cal inscriure’t en el següent enllaç: https://cosmocaixa.org/ca/p/percientex-2022_a68480695

Què és l’Observatori PerCientEx?

L’Observatori PerCientEx de periodisme científic, projecte en col·laboració amb la Fundació “la Caixa” i la Fundació Dr. Antoni Esteve i impulsat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), pretén recopilar exemples de periodisme de qualitat en periodisme imprès i digital en l’àmbit iberoamericà. La iniciativa segueix la línia del Projecte PerCientEx: Excel·lència i Innovació en el Periodisme Científic a Espanya, també impulsat per l’ACCC amb la col·laboració de Fundació “la Caixa”, que tenia com a objectiu detectar i difondre exemples de bones pràctiques de periodisme de ciència, tecnologia, salut i medi ambient publicades a la premsa digital a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *