L’ACCC celebrarà la Setmana de la Poesia de Barcelona amb un acte sobre Scikus amb Perspectiva

Amb motiu de la Setmana de la Poesia de Barcelona, de l’11 al 18 de maig, i la 2a edició del Concurs de Scikus amb Perspectiva, organitzat pel Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència, es celebrarà el pròxim 12 de maig a les 18:00h a Vil·la Urània un acte que englobarà la poesia i la ciència.

La segona edició del concurs de Scikus amb Perspectiva ens ha deixat amb més de 30 participacions. El concurs té com a objectiu unir la poesia, la ciència i la perspectiva de gènere per donar a conèixer els descobriments i treballs de les dones científiques al llarg de la història fins avui en dia.

L’esdeveniment tindrà lloc a Vil·la Urània i estarà obert a totes aquelles persones interessades en la poesia, els haikus i la perspectiva de gènere que vulguin conèixer més sobre els sckius i tot el que els envolta. L’assistència serà gratuita prèvia inscripció a través del següent formulari.

L’acte, presentat per Miriam Rivera, membre del grup de perspectiva de gènere en la ciència de l’ACCC, començarà amb una petita introducció sobre el Concurs de Scikus amb Perspectiva i el grup que l’impulsa. A continuació, es donarà el torn de paraula a Jordi Mas López, membre del jurat del concurs de Scikus i professor del Departament de Traducció i Interpretació i d’Estudis d’Àsia Oriental de la UAB, que ens explicarà què són els scikus. La segona xerrada, “Literatura, dona i ciència”, es durà a terme per Aina Torres i Reixach, autora de Dones Rebels, un dels llibres entregats com a premi als guanyadors del concurs. Posteriorment, Xavier Lasauca, guanyador de l’edició d’engany del concurs, i Patricia Rodrigo, accèssit de l’edició del 2021, recitaran els seus scikus, parlaran de la científica en què s’han inspirat i ens explicaran què volien transmetre amb els seus scikus. Aquesta part tindrà format d’entrevista a càrrec d’Anna May, vicepresidenta i membre del grup de perspectiva de gènere en la ciència de l’ACCC. Finalment, es realitzarà amb els assistents una petita gamificació per crear in situ el nostre propi sciku de la mà Gemma Rius, membre del grup de Perspectiva de Gèrene.

Inscricpcions obertes a partir del 28 d’abril. No us quedeu sense plaça!

Podeu consultar tota la informació sobre l’acte al web de Vil·la Urània.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *