Arriba la 5a edició de la Viquimarató pel Dia de la dona i la nena en ciència

La Viquimarató del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, organitzada cada febrer des de fa cinc anys pel Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i per ViquidonesUPF, és una activitat que s’inscriu dins del marc d’esdeveniments que se celebren a nivell mundial en motiu d’aquest dia, 11 de febrer i que té com objectiu fer visibles les dones en la ciència, amb la intenció de pal·liar d’aquesta manera, la discriminació soferta al llarg de la història.

L’acte es celebrarà el proper dimarts dia 8 de febrer a les 17h en línia via zoom. Tots junts trencarem la bretxa de gènere a la Viquipèdia, reivindicarem i visibilitzarem a les dones científiques. On, després d’una breu introducció, cada persona podrà editar la viquipèdia (crear, traduir o millorar pàgines) en qualsevol idioma, amb el suport de personal expert, tot millorant les pàgines amb contribucions femenines a la ciència. La viquimarató és oberta a tothom, no cal tenir experiència prèvia i hi podeu estar el temps que volgueu.

Més d’una vintena d’institucions de recerca de Catalunya s’uneixen a la #viquidonesPRBB el proper 8 de febrer, per reduir la bretxa de gènere en temes científics a la viquipèdia, entre elles l’Associació Catalana per a la Comunicació Científica (ACCC).

A més a més, el següent dimarts dia 15 de febrer a les 12:30h també en línia via zoom serà el torn de reivindicar, concretament, les científiques que són mares. En una taula rodona co-organitzada pel PRBB i l’IDIBAPS, es parlarà de les barreres estructurals sistèmiques que dificulten el desenvolupament de les trajectòries professionals de les persones amb fills dins la ciència.

La bretxa de gènere existent a la Viquipèdia afecta la percepció sobre les figures de dones en la ciència. Per això treballarem tant en biografies de científiques i investigadores, com en articles sobre diferents disciplines on les aportacions científiques de dones no hi estan prou reflectides. Editarem en qualsevol llengua i centrarem l’activitat a crear, traduir o millorar articles.

Més informació i inscripcions a l’activitat del dia 8, ho trobareu a la pàgina de la viquipedia en el següent enllaç:  bit.ly/viquidonesPRBB2022

Més informació i inscripcions per la taula rodona del dia 15, ho trobareu en el següent enllaç: bit.ly/maternityinscience.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *