“Converses amb Sílvia Osuna” a la Universitat de Girona amb “Científiques Catalanes 2.0”

El passat dimarts 25 de gener, a les 11 h, a l’espai Desconnecta’t de la Biblioteca Montilivi de la Universitat de Girona (UdG), la vicepresidenta de l’ACCC Anna May Masnou va conversar amb la investigadora Sílvia Osuna, una de les científiques protagonistets de l’exposició itinerant “Científiques Catalanes 2.0” que la Biblioteca de la UdG va acollir durant unes setmanes.

Durant la conversa, la Dra. Sílvia Osuna, de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC) de la UdG, va parlar amb la Dra. Anna May sobre la seva recerca en disseny computacional d’enzims, sobre la seva trajectòria científica, i sobre els referents en ciència i de la importància de crear noves vocacions científiques des de ben petits. 

També vam conèixer la part més personal de la Dra. Sílvia Osuna, com la maternitat, i la seva principal afició: la pintura!

L’exposició “Científiques Catalanes 2.0” es va crear amb l’objectiu de donar una major visibilitat al paper de les dones científiques del nostre territori, que es preocupen per contribuir a crear i divulgar rols i models femenins en diferents disciplines científiques a partir dels seus treballs i investigacions.

Des que es va inaugurar l’exposició, ara fa dos anys, i fins a l’actualitat, moltes de les científiques que hi apareixen han sigut reconegudes en els diferents àmbits de recerca, com la Dra. Laura Lechuga en nanotecnologia, la Dra. Núria Montserrat en biomedicina, o la mateixa Dra Sílvia Osuna en química computacional, entre altres. 

L’exposició va estar ideada pel Grup de Perspectiva en Gènere en la Ciència de l’ACCC, i a la UdG ha sigut promoguda per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital. La conversa va ser gravada i ben aviat la podreu trobar a la nostra web. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *