S’obre la 9a convocatòria de propostes per a la 15a edició de la Festa de la Ciència

Un any més celebrarem de nou la Festa de la Ciència, organitzada pel programa Barcelona Ciència de l’Institut de Cultura de Barcelona i, des de l’any 2021, per Barcelona Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu d’afavorir el diàleg imprescindible entre ciència i societat, tot oferint propostes obertes a tota la ciutadania.

Un dels aspectes contemplats en el Pla Barcelona Ciència 2020-2023 és la importància de la Festa de la Ciència com a esdeveniment de divulgació i comunicació científica per tal de generar capacitat crítica, coneixement i vocació científica. Així mateix, en l’esmentat Pla s’aposta per un nou model de Festa descentralitzat en el territori i en col·laboració amb els districtes i equipaments de la ciutat. Per tant, la Festa se celebrarà cada any en un espai diferent de la ciutat i l’aproparem als diferents territoris que la conformen.

La quinzena edició es durà a terme els dies 28 i 29 de maig a la rambla del Raval de Barcelona.

La Festa de la Ciència es configura a partir de les propostes que arriben del sector local: universitats, centres de recerca, institucions i empreses de divulgació científica que envien la seva oferta d’activitats i a partir de les quals Barcelona Ciència i Universitats selecciona les que formaran part de la programació definitiva.

El marc de la Festa

La Festa de la Ciència sempre intenta contemplar temes relacionats amb efemèrides que tenen lloc durant l’any de la seva celebració. En aquest sentit, cal esmentar que l’any 2022 és:

  • Any Internacional del Vidre (plàstic zero, sostenibilitat)
  • Any Internacional de la Pesca i l’Aqüicultura Artesanals
  • Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible
  • Ens trobem en ple Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible (2021-2030)

Tipus d’activitats

Atès que a poc a poc es va normalitzant la situació, després d’un llarg de període de pandèmia s’han considerat moltes mesures preventives, la Festa de la Ciència tornarà a presentar les activitats com sempre, sense haver de perimetrar els espais i, tret d’alguns casos excepcionals com alguns tallers, sense necessitat de fer inscripció prèvia.

Tornarem a fer la Festa com l’hem fet sempre, tot respectant les mesures de seguretat que se’ns indiquin en aquell moment precís. Hi podrem trobar els formats següents

  • Tallers i demostracions
  • Microxerrades
  • Debats
  • Itineraris
  • Espais singulars i instal·lacions
  • Espectacles

Data límit per la presentació de propostes

EDIT: nova data per enviar propostes: 20 de febrer de 2021

A través del FORMULARI

És una fitxa per cada activitat. Per tant, en cas que proposeu més d’una activitat cal que entreu i empleneu el formulari tantes vegades com activitats tingueu.

Podeu consultar tota la informació en el pdf de presentació, on trobareu tot el que necessiteu saber per inscriure’t a la convocatoria per participar en la 15a Festa de la Ciència!

Més informació: festaciencia [a] bcn.cat i a la web de l’Ajuntament e Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *